Alenka v říši divů: Za zrcadlem

66%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Velmi slaboučké pokračování,která nezachrání ani Deppův šílený Kloboučník. Po Burtonově odchodu zůstala jen extrémní barvitost a kýč. Chybí lehkost,hravost a nějaká pořádná tvůrčí myšlenka. Disney své značky ždímá až na krev a nehledí na kvalitu. Obrovská škoda.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Takže film je to dobrý ale na jedničku to nemá. Jednička byla originální temná pohádka zatímco tohle už je jenom méně originální pohádka. Film jsem viděl v originále, takže jsem slyšel originální hlasy všech postav. Konečně mi došlo, že jsem celou dobu Deppovi křivdil a on je dobrý herec. Hlasové obsazení je úžasné. Alan Rickman v jeho poslední hlasové roli mě dojmul, protože přecejenom jsem vyrůstal na jeho Snapeovi. Ve filmu je také nová postava jménem Čas kterou hraje Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno, Mr. G, Diktátor Aladeen). Jako vždycky u Cohena je to taková šílená postava která je zábávná a má tam svůj důvod. Film ale dost strádá v jedné věci- V řiši divů je spoustu podivných věcí na kterých jsou hezké ty jejich tajemství. Ale tady se tvůrci snaží něco vysvětlit a tím to celé ztrací takové to tajemno. Přesto to je fajn film u kterýho se asi nikdo nudit nebude. Ale jako já jako člověk který už letos viděl Knihu džunglí tak to musím říct bylo lepší. A taky Zloba s Angelinou Jolie a i ta nová Popelka.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
0
Tohle je ztvárnění zbytečnosti. V tom filmu není nic. Nic zajímavého, nic vtipného, nic originálního, zkrátka zde není nic dobrého. Pro koho je tenhle film jako točen? Pro malé holky? Srát na malé holky!
Matli
Matli
8 300 bodů
8
O trošku horší než jednička, Burton je prostě Burton, ale i tak je to hezká podívaná, ale nebýt toho konce, tak dám asi za tři. Dějově je to tak trošku o ničem a Depp je opět super :-) 67%
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Ze záhrobí k nám ústy Absolema promluvil Alan Rickman, jemuž je film věnován, a vypadá to, že já si pomalu musím poupravit svůj obecně negativní postoj k druhým dílům úspěšných filmů. Alenka si zachovává stejnou atmosféru jako první díl, lepší představitelku než Miu Wasikowskou si opravdu nedokážu představit a totéž platí i o Johnnym Deppovi v roli Kloboučníka a Helen Bonham Carter a Anne Hathaway v rolích "zlé" a "hodné" královny (byť děj následně toto zjednodušení hodně zpochybní). Byla jsem nadšená z té vizuální lázně, do které jsem se ponořila, sotva Alenka přeskočila na první ručičku hodin a vrhla se do souboje s časem a jeho pánem (a opět si poupravuji názor, v tomto případě na bezchybného Sachu Baron Cohena). Vlastně celý film se nese v duchu důležitosti rodinných vztahů, a to jak Alenky, tak i Kloboučníka a jeho ztracené rodiny a konečně i obou královských sester. Což možná ke konci už bylo zbytečně jímavé, ale přesto film hodnotím vysoko.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
10
Prosím víc takových příběhů!
mattesak
1 205 bodů
6
Průměrná rodinná podívaná. Cohen bezva, Deppova role otřesná. Zápletka ohledně času zajímavá, ale samotné cestování by se dalo ještě lépe podojit. Jen taková připomínka - opravdu mě štve, když v průběhu celého filmu hraje Elfmanova kouzelná hudba, ale do titulek vám prasknou mainstreamovou sračku, která se neshoduje ani s tónem filmu, ani se soundtrackem obecně.
Květka
Květka
711 bodů
7
Kdyz jsem zjistila, ze do kin prijde druhy dil Alenky, nemohla jsem se dockat, az na to pujdu. I trailery vypovidaly o tom, ze to aspon bude stat za to. Ano, nebylo to spatne, ale prvni dil je prvni dil. Prislo mi to takove preplacane, ale jako doplnek k jednicce a jako odreagovani super. :)
Bad
Bad
464 bodů
8
Na tenhle film jsem se obzvlášť těšil. Alenka mě nikdy moc nezajímala, ale po prvním díle jsem změnil názor. Jak to dopadlo ? Film se mi líbil, i když jsem si to představoval trochu jinak. Alenka toho hodně pokazila a málem zabila čas. Bylo vidět, kdo tomu tady velí. Hodí se vidět první film, protože tohle je vlastně dezert, který doplňuje celé menu. Zklamal mě Depp, protože moc ve filmu nebyl, ale zase tak to nevadilo. Alenka v říši divů: Za zrcadlem je uctihodný nástupce prvního dílu, ale první díl zůstává nepřekonaný. 80%
cirkusačka
cirkusačka
388 bodů
9
Jeden z nejlepších filmů, které jsem na poslední dobu mohla shlédnout. Výborná animace, umocněna zážitkem ze 3D technologie, zajímavé spojení živých herců s animovanými figurkami, napínavý příběh a zážitekpro malého, alei velkého diváka. Film jistě doporučuji.