Pixely

64%
Pixely

Ve snímku Pixels si mezigalaktičtí mimozemšťané vyloží obrazové záznamy klasických videoher jako vyhlášení války a zaútočí na Zemi bojovou technikou, která se těmito hrami přímo inspiruje. Prezident Will Cooper (James) musí povolat svého nejlepšího kamaráda z dětství, videoherního šampiona z osmdesátých let Sama Bennera (Sandler), který se nyní věnuje instalacím domácích kin, aby stanul v čele bývalého videoherního týmu (Dinklage a Gad), mimozemšťany porazil a zachránil planetu. Monaghan ve filmu představuje výjimečnou zbraňovou specialistku celého týmu. (Falcon)




Recenze: Pixely

Kinobox.cz
30%

Stojí v Pixelech aspoň něco za váš čas? Ty akční trikové scény jsou chvílemi fajn, ale není v nich nic nápaditějšího, než v tom původním krátkém filmečku, a kdykoliv se mají živí herci utkávat s digitálními postavičkami, působí při tom unaveně, jako by je to vůbec nebavilo...


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Pixely jsou ve své nejhlubší podstatě další typickou Sandlerovkou,kterou budete milovat,nebo nenávidět. Já jeho styl humoru miluju a tady jsem si to skvěle užil. Nápad převést na plátna kin takovou klasiku jako je Pac-man se osvědčil. Skvělá zábava nejen pro fanoušky nerdího humoru.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
4.5
Hodně nablblá komedie, ale kdo zažil tyto hry v době, kdy to byl technologický vrchol, bude částečně spokojen, jako třeba já. Nápad to není špatný, ale celé se to zvrhlo v béčkovou komedii plnou předvídatelných scén a předem daným závěrem už od prvních minut. Snad ani jako oddychovou komedii tento snímek .. neberu..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Nápad převést nostalgickou hru Pac-Man do celovečerního filmu jsem si tak nějak neuměl představit. Jak takovou hru vsunout do honosného příběhu? Po prvních minutách hotové snímku jsem se tloukl do hlavy. Co může být jednoduššího než mimozemský útok. Jak prosté. O drsnou řežbu se však v žádném případě nejedná. Vše bylo ponecháno přesně tak, jak tato hra vypadala, jen je zasazena do reálného života. A protože s jednou hrou by to nebyl zase až tak lecjaký biják, několik dalších známých se s úctou přidalo. A funguje to. Jako inspirace posloužil tříminutový kraťas pod stejným názvem z roku 2010, kterého se tvůrci věrně drželi. Několik vtípků, které zase až tak moc nepobaví, a jednoduchá rodinná atmosféra potěší pouze nostalgiky a starší generaci, kteří tyto hry velice znají. Pro ostatní tento snímek nemůže připadat jinak než naprostá blbina bez špetky nápadu a vůbec alespoň nějaké té originality. Jako celovečerní pocta 8-bitovým hrám to však nedopadlo zase až tak špatně jak by se mohlo zdát. Břitký děj vyniká hlavně svou jednoduchostí a tak tomu dobře porozumí i poměrně mladší diváci. Co dodat, Z tohohle pecka být nikdy nemohla, ale jako odlehčená zábava by to posloužit přeci jen mohlo.


Dodatečné informace

Původní název:
Pixels (více)
  • USA Pixely
  • USA Pixels
Premiéra v ČR:
13. 8. 2015
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
88 mil. USD
Tržby:
244,87 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pixely je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch