Fargo

89%
Fargo
Seriálové verze kultovního filmu z roku 1996. Americký černohumorný kriminální televizní seriál Fargo měl premiéru na americké stanici FX.




hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Těžký kalibr na čím dál kvalitnějším seriálovém poli. Hlavně herecky je tohle fakt pošušňáníčko. S01 5/5, S02 4/5, S03 5/5
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Mohu jen k první sérii, kterou jsem nicméně viděl. Desetidílná show sleduje příběhy několika postav. V centru dění je uťáplý a nepříliš chytrý pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman – Hobit), který se dostane nikoli vlastní vinou do neuvěřitelného kolotoče spletitých situací, na jejichž konci je jeho žena, se kterou nemají zrovna idylický vztah, kladivo a sklep. Do Farga přijíždí ve stejné době profesionál na černou práci Lorne Malvo (Billy Bob Thornton – Ples příšer), který se s Lesterem seznámí. A pak je tu taky bohatý majitel supermarketu Stavros (Oliver Platt – Láska a jiné závislosti), dvojice patlalů rovněž na černou práci, uťápnutý fízl (Colin Hanks). Příběh plný bizarního humoru, nepříliš chytrých packalů, vydírání a násilí může začít. Seriál Fargo byl na začátku hodně velký outsider a nakonec se z něj vyklubala událost sezóny, na kterou navazuje druhá série, která se nyní začala vysílat.
lamps
lamps
15 156 bodů
10
Nerad bych přeháněl, ale bezprostředně po dokoukání první série Farga mám vlezlý pocit, že nic tak geniálně nevypočitatelného, zábavného a vzrušujícího jsem ještě v životě neviděl (a to jsem docela velký fanda brazzers). Seriál, který jsem za jediný den sloupnul jako pivo k večeři a který mi dokázal několik věcí. A) Že Billy Bob Thornton patří definitivně k nejlepším hercům své generace a, ačkoli hraje roli v podstatě zvrácenou, držel jsem mu palce víc než sám sobě na rande. B) Že prostředí v tomhle úchvatném satirickém spektáklu hraje tak mrazivě přesvědčivě, že bych ho samotného osázel Zlatými Glóby (a že je tedy vzorovým příkladem toho, jak se má s prostředím ve filmu pracovat). C) Že pokud má někdo vynikající námět, neměl by ho v současnosti chtít přetvářet do jednoho celovečeráku, nýbrž jít do televize a vyčarovat podobnou desetihodinovou nádheru.... Dosud by mě ani nenapadlo, že někdy uvidím, jak se otloukánek Martin Freeman postupně mění v chladnokrevného zabijáka Thorntona, ale ono to proběhlo jednoduše geniálně a v součtu všech formálních aspektů vlastně i uvěřitelně. První epizoda absolutní zlato.


Dodatečné informace

Původní název:
Fargo (více)
  • USA Fargo
Země původu:
USA

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch