Fargo

89%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Těžký kalibr na čím dál kvalitnějším seriálovém poli. Hlavně herecky je tohle fakt pošušňáníčko. S01 5/5, S02 4/5, S03 5/5
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Mohu jen k první sérii, kterou jsem nicméně viděl. Desetidílná show sleduje příběhy několika postav. V centru dění je uťáplý a nepříliš chytrý pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman – Hobit), který se dostane nikoli vlastní vinou do neuvěřitelného kolotoče spletitých situací, na jejichž konci je jeho žena, se kterou nemají zrovna idylický vztah, kladivo a sklep. Do Farga přijíždí ve stejné době profesionál na černou práci Lorne Malvo (Billy Bob Thornton – Ples příšer), který se s Lesterem seznámí. A pak je tu taky bohatý majitel supermarketu Stavros (Oliver Platt – Láska a jiné závislosti), dvojice patlalů rovněž na černou práci, uťápnutý fízl (Colin Hanks). Příběh plný bizarního humoru, nepříliš chytrých packalů, vydírání a násilí může začít. Seriál Fargo byl na začátku hodně velký outsider a nakonec se z něj vyklubala událost sezóny, na kterou navazuje druhá série, která se nyní začala vysílat.
lamps
lamps
15 150 bodů
10
Nerad bych přeháněl, ale bezprostředně po dokoukání první série Farga mám vlezlý pocit, že nic tak geniálně nevypočitatelného, zábavného a vzrušujícího jsem ještě v životě neviděl (a to jsem docela velký fanda brazzers). Seriál, který jsem za jediný den sloupnul jako pivo k večeři a který mi dokázal několik věcí. A) Že Billy Bob Thornton patří definitivně k nejlepším hercům své generace a, ačkoli hraje roli v podstatě zvrácenou, držel jsem mu palce víc než sám sobě na rande. B) Že prostředí v tomhle úchvatném satirickém spektáklu hraje tak mrazivě přesvědčivě, že bych ho samotného osázel Zlatými Glóby (a že je tedy vzorovým příkladem toho, jak se má s prostředím ve filmu pracovat). C) Že pokud má někdo vynikající námět, neměl by ho v současnosti chtít přetvářet do jednoho celovečeráku, nýbrž jít do televize a vyčarovat podobnou desetihodinovou nádheru.... Dosud by mě ani nenapadlo, že někdy uvidím, jak se otloukánek Martin Freeman postupně mění v chladnokrevného zabijáka Thorntona, ale ono to proběhlo jednoduše geniálně a v součtu všech formálních aspektů vlastně i uvěřitelně. První epizoda absolutní zlato.
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
6
Tenhle seriál mě opravdu překvapil. Krásnej vizuál jenž v první sérii tvoří bílé zasněžené pláně a propracovaný scénář, režie i herecké výkony. Hlavně musím vyzdvihnout Thorntona jako chladnokrevného zabijáka se šibalským úsměvem a vystrašeného Freemana. Druhá série se odehrává v roce 1979 zatímco první série v roce 2008. Obě řady se však odehrávají v Minnesotě a obě jsou podle skutečných událostí. Druhá série je slabší, ale stále se jedná o nadprůměrnou podívanou. Tohle by měl zkouknout každej.
Atchyroz
3 377 bodů
8
Lester, is this what you want? První řada seriálu Fargo je naprostý masterpeace a má své pevné místo mezi nejlepšími sériemi svého žánru. Od začátku mě desetidílný příběh naprosto vtáhnul a já hltal každou další epizodu. Série se může pyšnit fantastickým obsazením s herci jako Billy Bob Thronton, Martin Freeman, Allison Tolman, Colin Hanks nebo Bob Odenkirk. Speciálně Billy Bob Thronton, který zde hraje záhadnou postavu jménem Lorne Malvo, má u mne místo mezi mými nejoblíbenějšími seriálovými postavami. Thronton si ho neskutečně dával a jeho postava je až mrazivě chytrá a mazaná, a já si naplno užíval jakoukoliv scénu, ve které se objevil. Stejně tak dechberoucí proměna postavy Martina Freemana mě naprosto odpálila a spolu s Throntonem jsou úplně topová dvojka. Série má perfektní chytrý scénář, bezvadný černý humor a vyniká svou severskou atmosférou, která je pro tento žánr a děj dokonalá. Nezklamalo mě tady vůbec nic včetně závěru, který byl velmi dobrým vyústěním předešlého děje. Úžasná podívaná. Další řady byly taky hodně slušně natočené ve stejném duchu, ale první řada je kvalitativně i příběhově pořád někde úplně jinde. Celkově se jedná o hodně kvalitní kriminální seriál od HBO.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
9.5
Seriál , který se nemusí za nic stydět...bál jsem se jak to bude oproti originálu natažený....a je to pecka. Skvělé obsazení...velice vtipný hobbiťíák Martin Freeman , skvělá Allison Tolmann , která hrajé nádherně obyčejně a Billy Thornton v roli krutého vraha - absurdně komický...no překvápko a k tomu milé....
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
9.5
Je to lahoda, když člověk najde seriál, ve kterém snad každá epizoda je opravdu výtečně a skvěle natočená. A to ani nemluvím o výborně napsaných protagonistech. Bilbo, Bilbo... cos to, ty pako, vyvedl? ... Taktéž jsem si z něho vytáhl asi tři písničky do své Voničky, to už je něco! A ti Coeni z toho jsou cítit jak hrom.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
10
Vynikající seriál a skvěle filmařsky zvládnuté dílo. Každá série má vynikající obsazení, ať už v první sérii Billy Bob Thronton a Martin Freeman, nebo v sérii druhé Patrick Wilson a Ted Danson. Seriál je vsazen do ,,poklidně" mrazivé Minnesoty, kde můžeme sledovat osudy jejich obyvatel, které se vzájemně proplétají. Jednotlivé série jsou poměrně dost krvavé a hlavně jsou propojeny výrazným až černým humorem. Po dvou odvysílaných řadách patří mezi TOP seriály.
FiVe
FiVe
690 bodů
9
Viděny pouze první dvě série. Za ty palec hore. Série I 10 Série II 9 Série III NEVIDĚNO Série IV NEVIDĚNO Série V NEVIDĚNO
Geralt
153 bodů
9
Jedna z nejzábavnějších věcí, kterou si můžete pustit. Občas "dlouze" nastavuje všechny potřebné situace, aby přišla pointa, která ovšem stojí zato. Což se nedaří téměř nikomu. Každá série je uzavřeným příběhem a nemusíte se bát, že budete na konci série zklamáni jako skoro u všech jiných seriálů :)
  • všechny tři série jsou skvělé
  • žádný