November Man

59%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Béčko jak noha okořeněné Piercem Brosnanem. Akční film, kterých je na metru tuna a nepřináší nic nového.. hodný a zlý špión, zrada, žena a spousta kulek.. Rozhodně to však není nekoukatelný kousek, který působí trapně, je to zkrátka docela dobrá tuctovka - 55%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
6
Akční špionážní thriller, ve kterém opět exceluje coby tajný agent CIA Pierce Brosnan. Žeby se mu stýskalo po službě jejího veličenstva a tím po Jamesi Bondovi? Sekunduje mu Olga Kurylenko, která o svých kvalitách již dávno přesvědčovat nemusí a Luke Bracey, který jakoby se ještě ve světě filmu stále rozkoukával. Pierce Brosnan je skutečně tahounem snímku, avšak v podivné spleti nejrůznějších šarád a akce. Vývoj děje sice má energii ve výpalu na branku, čímž se stále něco děje, ale velmi často jsou události ve výsledku dosti zmatečné. Akce je akce, ale děj, jako takový, by si rozhodně zasloužil větší plynulost. Pokud se chtěl režisér Roger Donaldson přiblížit asijském stylu, moc se mu to nepovedlo. Ale pravda, dle asijského vzoru postupuje důsledně a krvavě, ale působí to jako nevyhnutelná maličkost, která čas od času kompenzuje vynucený vývoj děje. A stále tomu chybí taková ta třešnička na dortu. Logika samozřejmě není důležitá, stejně jako příběh, ve kterém o zvraty není nouze. Důležité je, že se stále něco děje, tudíž akční zábavě je patřičně učiněno za dost. Dosáhne se tak statusu inteligentního filmu, či alespoň svou hloubkou? Tak to v žádném případě. Ale jako brutální agentský akční thriller působí ve své zábavnosti vcelku přijatelně. Akční zábava bez bázně a hany a nic víc. Hlavně u toho nepřemýšlet proč takhle a ne jinak a proč tohle a ne tamto.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Brosnan se vrací z důchodu, aby CIA vypomohl s menším problémem a ono se to kupodivu začne s.át a hlavní hrdina začne zjišťovat zajímavé věci...Originalita nic moc, akce (až na ten úvod) taky žádná hitparáda a sličná Kurylenko všechno nezachrání. Za rok megafilm na Nově. 4.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Drsný thriller, který sice není žádná velká pecka, ale vidět se určitě dá a obsahuje hned několik slušně natočených scén. Pierce Brosnan jako stárnoucí špion mě pořád baví a i ve vedlejších rolích se dají najít zajímaví hráči, k tomu pěkné prostředí. Dobrá oddechovka. Viděl jsem s odstupem podruhé v roce 2020 a napodruhé lepší.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Hodně dobrej thriller, dějově akční od první do poslední minuty, zpracování akčních scén sice trošku pokulhává, ale nevadí to. Občas jsem si říkal jestli nekoukám na starou dobrou Bondovku s Piercem. Konečně vykouknul s filmem, kde mu to fakt šlo a který se k němu hodí. Ale na druhou stranu to není film, který bych chtěl viděl za půl roku znova, na prdel jsem se z toho prostě neposadil:) 79%
leafroller
leafroller
3 023 bodů
6
Špionských akcí není nikdy dost! Ale zatímco ty Cruisovské mají švih, tempo a sex-appeal, tohle byla spíše taková usínací etuda pro čerstvé důchodce. Vážně mě to vůbec nechytlo a to jsem se opravdu snažil. Pan Brosnan byl jako vždy ....stejný a jeho bondovská poloha ho očividně jen tak neopustí. Každopádně si to budu muset pustit ještě jednou, abych přišel na to, jak na začátku trefili toho kluka, protože k tomu mi fyzikální zákony jaxi nestačily. Ale to je jen detail pro hnidopicha.
wop
wop
1 716 bodů
6.5
Slušný akční film o špionech, který ale táhne dolů nepřesvědčivý příběh. Snaží se působit realisticky a tvrdě, ale je plný klišé, které by se hodily spíš do nějaké bondovky.
  • akce
  • Pierce Brosnan versus Luke Bracey, učitel versus žák
  • Pierce Brosnan nehraje moc dobře
  • neuvěřitelný konec a okolnosti vůbec
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
5.5
Roger Donaldson už sice není žádný mladík, ale otěže režie stále drží pevně v rukou. Jen patrně ztratil kontrolu nad tím, co je napsané ve scénáři. Tolik podivných vycpávek a děr, nesmyslných kotrmelců, odkazů na něco, co nikdy ve filmu nerozklíčujeme, to se jen tak nevidí. Když si vzpomenu na nedávno v televizi vysílanou Čistou práci se Stathamem, tak ve srovnání s November Manem vyhrává vysoko na body. Michael Finch, který je spoluautor scénáře, připravoval novou verzi Hitmana, tak snad se z tohohle nepodarku poučí.