Doctor Strange

80%
Doctor Strange

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. Přidejte se ke Strangovi na jeho nebezpečné, mystické a zcela neuvěřitelné cestě ve filmu Doctor Strange. (Falcon)




Recenze: Doctor Strange

Kinobox.cz
80%

Přes všechny plusy se ale filmu úplně nedaří zbavit se nálepky "jen další ucházející Marvelovka". Je to dáno především tím, že musel být přístupný, zábavný a pochopitelný i pro osmileté děti.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Výborná Marvelovka,která otevřela dveře do další dimenze,kterou může tento filmový vesmír prozkoumat. Po vizuální stránce se jedná o dokonalou podívanou ze které zrak přechází. Přesto jsem si párkrát říkal,že něco takového už nám naservíroval Nolan v Počátku. Herci jsou výborní a i když normálně nemám moc rád Benedicta Cumberbatche,tak zde se mi celkem líbil a do role svérázného čaroděje se hodil. Jak to bývá u Marvel zvykem,tak snímek nepostrádal vtip a barevnost. Akce byla klasicky velmi dobře nasnímaná. Scott Derrickson mne velmi mile překvapil.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Doctor Strange je pro mě hodně rozporuplnou postavou i filmem. Hlavní hrdnina mě moc neupoutal. Příběh špatnýý není, skládání prostoru, hrátky s časem, proč ne, ale hlavní padouch a jeho vymalovaný vesmír do velikonočních barev mě teda dostal. Asi mám raději klasiky, jako je Hulk, SPiderman, když už musím koukat na marvelovky. Tohle mě příliš neoslovilo.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8.5
Vstup Doktora Strange do filmového světa byl ohledně již známých marveláckých postav dobře načasován. Ono to už v těch nejrůznějších pokračováních již poměrně známých superhrdinů pomaloučku začínala být nuda. Prostě už všechny dobře známe, a tak také víme, co od nich očekávat. Doktor Strange přináší změnu, takže dobře naplňuje očekávání. Prezentace této postavy je samozřejmě schématická, ale s patřičnou intenzitou a hravostí. Vypráví se morální příběh o nadaném muži posedlém vlastním talentem, který byl náležitě potrestán za megalomanství, a je následně a poměrně rychle uveden na pravou míru ponorem do mystických paralelních světů, které jsou v kontrastu s mýty a legendami. Všímavý divák dokonce postřehne i určité motivy srovnatelné s Iron Manem, Thorem či Captainem Amerikou. Doktor Strange má tedy s ostatními něco málo společné a přesto hodně odlišné. Je to další superhrdina, který svou výraznou odlišností nemusí nadchnout, ale je dobře, že je tady. Vyobrazuje to alespoň další filmové plány Marvelu. Snímek je dostatečně zábavný a superhrdinsky patřičně okázalý. A tak vedle geneticky pozměněných, božských a bohatých hrdinů přibyl prostý čaroděj, který k poražení svých protivníků pro změnu používá sílu magie. Akce a humor se drží standardu. Vše je suverénní, ale ne výjimečné. Každopádně se prezentuje zajímavý příběh s dobře odvedenými vizuálními efekty. A to se počítá.


Dodatečné informace

Původní název:
Doctor Strange (více)
  • USA Doctor Strange
Premiéra v ČR:
27. 10. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
180 mil. USD
Tržby:
676,34 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Doctor Strange je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Doctor Strange


Podobné


Powered byJustWatch