Godzilla II Král monster

59%
Godzilla II Král monster

Po celosvětovém úspěchu filmů „Godzilla" a „Kong: Ostrov lebek" uvidíme v kinech v červnu příštího roku další kapitolu z filmového monstrsvěta: „Godzilla II Král monster". Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury.

Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku. (Vertical Ent.)




Recenze: Godzilla II Král monster

Kinobox.cz
60%

Bylo by jednoduché a snad i opodstatněné namítat, že mezi formativní vlastnosti příběhů s Godzillou nespadají prokreslené charaktery a koherentní příběh. To by mohlo být shovívavě přehlédnuto, pokud by ostatní konstitutivní složky řádně fungovaly. Jenže ony nefungují, film se utápí v rozmáchlém nevkusu a diváka z kinosálu vypouští otupělého.

Kinobox.cz
50%

Tahle nová Godzilla měla mít buď podstatně promyšlenější scénář, nebo se měla vydat cestou "záměrné zábavné debility", jako třeba druhý Pacific Rim. Tenhle produkt se kuriózně potácí mezi dvěma extrémy, takže většinu času není dostatečně dramaticky působivý ani dostatečně zábavný.


Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Jako digitální monster podívaná super. Příběh kolem monster a mytologie, vše ok. Ale jak se do toho začne motat příběh lidí, zejména hlavních hrdinů, kteří 100x uniknou jasné smrti, je to bída. Celkově jako akční monsterakce dobré. 75%. Nemohu si prostě zvyknout na 10.9.8.7.6. v poslední vteřině se schová po jaderném výbuchu za sloup a přežije a jiné specialitky.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Po snímcích 'Godzilla' (2014) a 'Kong: Ostrov lebek' (2017) je tento snímek třetím počinem MonsterVerse vytvořeného studií Warner Bros a Legendary Entertainment a jedná se o pokračování svého předchůdce. A stejně jako minule i tentokrát budou nadšení spíše fanoušci originálních japonských filmů o Godzille, neboť jak vizuální podobou monstra, tak i fantastičností scénáře je jim daleko více věrnější. Godzilla vs. tříhlavý drak. Zapomeňte na Bajaju, tohle je zcela jiný kalibr. Snímek v žádném případě není pro diváky hledající přívětivé monster dobrodružství s hlubokým a strukturovaným dějem a snad i komplexními lidskými postavami. Monstrscény jsou efektové na plný kotel, takže opět vzniká otázka, kam až daleko se v CGI efektech ještě dá zajít. V tomto je snímek skutečně velkolepý a vizuálně ohromující. Komu se nezatají dech u scény, ve kterém se objeví onen drak, tak už asi nikdy. K tomu trefný soundtrack, ruchy, odkazy na původní japonské příběhy a hodně temný a žhavý scénář, který, chtě nechtě, předčí očekávání, a máme tu apokalypsu s monstry, jaká tu ještě nebyla. Etudy lidského pokolení tentokrát upadly jaksi do pozadí. Vlastně tu jsou jenom proto, aby se vědělo co, kde, jak a proč. A to je asi tak vše. Zákonitě se projevuje absence humoru a hlášek, což je v tomto případě snad pochopitelné. Po kritice předchozího filmu tu tedy máme více tvorů, více bojů, více adrenalinu. Epický film v plné parádě, který postavil laťku hodně vysoko. Tohle je prostě monster film s velkým M, který se bude hodně těžko překonávat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Děj je místy absurdně neplynulý, nepřirozený a spoléhající na hloupé náhody. Když Vera Farmiga spustila svůj záporácký monolog, ke kterému měla krom hromady klišé připravené i diegetické montážní video, tak mi to mírou fraškovitosti připomnělo japonského Godzillu. Jen teda s tím rozdílem, že japonský Godzilla se nebere tak smrtelně vážně a obecně bývá radost ho sledovat. Některé záběry by daly na hezké plakáty, ale jinak je to mizérie.


Dodatečné informace

Původní název:
Godzilla: King of the Monsters (více)
  • USA Godzilla II Král monster
  • USA Godzilla: King of the Monsters
  • USA Godzilla 2
Premiéra v ČR:
30. 5. 2019
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
170 mil. USD
Tržby:
386,6 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Godzilla II Král monster je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Godzilla II Král monster


Podobné


Powered byJustWatch