Fotograf

60%
Fotograf

Hořká komedie Ireny Pavláskové, která je volně inspirována životem a tvorbou světoznámého českého fotografa Jana Saudka. Fotografa ve filmu ztvárnil Karel Roden a Saudek, který se i podílel na scénáři, se ve snímku i párkrát objeví. Dalšími hlavními postavy jsou zejména ženy, které hrály v Saudkově životě důležitou roli - jde především o manželku Markétu, dceru Aničku, asistentku Alici, milenku Kláru, snoubenku Vendelínu a v neposlední řadě milenku Líbu, která je součástí hlavní linie příběhu, který tu skvěle doplňuje Saudkovo výstřední chování. Snímek vyobrazuje scény z fotografování, nespočetné milenecké aféry, ale také záběry zachycující minulost Saudka.




Recenze: Fotograf

Kinobox.cz
50%

Nebýt poslední půlhodiny, byl bych mnohem nesmlouvavější. Ale právě v těch posledních 30 minutách se z filmu konečně vyloupne něco, co se dá nazvat "slušným filmem" a nikoliv jen "sérii pitoreskních, občas vtipných, občas stylových scének".


hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Roden si to očividně užíval a je upřímně jediným důvodem, proč s Fotografem vůbec ztrácet čas. Viděna první polovina dvoudílu pro televizi a stačilo mi.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Jana Saudka mám rád, stejně jako Karla Rodena a překvapilo mě, že Roden v tomto filmu skutečně hraje Saudka a je to něco naprosto odlišného od všeho, co v českém filmu dělal. Potud výborné. Horší je to se scénářem. Dvoudílná prezentace je naprosto zbytečná, ten film na to nemá a z řady motivů mi bylo naprosto špatně. Celkově to na mě budilo dojem jako osobní pomsta, než cokoli jiného.
bayern
13 716 bodů
4
Na film jsem se moc těšil,protože mám pana Saudka moc rád a Karel Roden ho zahrál dost dobře,děj byl trochu nudný a dost roztahaný,ale jinak jeden z mála nových českých filmů na který se dalo dívat.


Dodatečné informace

Původní název:
Fotograf (více)
  • Česká republika Fotograf
  • Česká republika Fotograf aneb: Dámy, radím vám ke klidu...!
Premiéra v ČR:
8. 1. 2015
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch