Mládí

72%

Komentáře a recenze 41

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Paolo Sorrentino je velmi zvláštní režisér s nezaměnitelným stylem,který nemusí každému sednout. Bez mučení se přiznávám,že já jsem jeho snímkům podlehl a už jeho předchozí film - Tady to musí být mne zcela očaroval. Mládí jsou typickým evropským snímkem filmem nad kterým by nejspíše v Americe zívali nudou,jenže právě v Evropě jsme schopni takovéto snímky patřičně ocenit. Film se nese v pohodovém duchu a nabízí nám spoustu vydařených dialogů,které atakují divákovo vnímání života. Kamera je krásná a prostředí švýcarských Alp je okouzlující. Herci jsou výborní a Michael Caine opět dokazuje,že je herec s velkým H. Naprostá spokojenost.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Mládí je spíše o stáří a pokud se někomu snímek nelíbí, rozhodně v něm musí zanechat dojem. U mě je to dojem celkem smutný. Stárnoucí skladatel a dirigent a filmový režisér si dopřávají každoroční "omlazující" kůru v krásných lázních, bilancují svůj život, řeší problémy své rodiny a sledují hosty kolem sebe. Krásné scenérie Švýcarských Alp, každý záběr je dlouhý, oku lahodící, ať už je to venku, nebo v interiéru. Doplněno velmi dobrou hudbou.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Mrtvý film páchnoucí tlejícím masem a pudrem. Jestli tohle dělá Sorrentino dnes, co bude dělat, až mu bude jako Menzelovi, jehož styl posledních let mi evokuje primárně?
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hodně těžký film. Napoprvé mě to těžce minulo, teď (2017) tenhle filosofický Grandhotel díky několika nekompletních zhlédnutích na HBO docela respektuju.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Mládí je evropský film a jak známo evropská kinematografie nestaví na žánrech. Abych řekl pravdu, tak ani nevím do jakého žánru bych Mládí měl zařadit. Podstatné pro mě jako diváka je ale skutečnost, že ten film má svůj vlastní styl a myšlenku, jsou v něm momenty, které jsou humorné i jímavé. Velmi zajímavá je také hudební složka filmu, ostatně film byl nominovaný i na Oskara za nejlepší píseň. Film měl velký úspěch na filmových festivalech, patřil k hitům předloňských Karlových Varů a byl i v oficiální soutěži na MFF v Cannes. Mládí se dá zcela jistě doporučit ke zhlédnutí.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
poloprázdné
avenis
avenis
8 137 bodů
7
Vybavil se mi již zaniklý časopis "Svět v obrazech", protože této filozofické úvaze o životě a smrti dominuje kamera Lucy Bigazziho (která mě zaujala i v sérii Mladý papež a Nový papež). Také neobyčejná hudba Davida Langa je součástí tohoto zvláštního uměleckého dojmu, jako by člověk procházel galerií. Jednotlivé výjevy jsou propojeny v celek, ale děj, to není to podstatné.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5
No, jak my tradicionalisti říkáme - UMĚNÍ PRO UMĚNÍ. Pěkné záběry, barvy, i hudba dá se říci, ale o čem že to vlastně je? O mládí? O stáří? O něčem? O ničem? Kdo neviděl, o nic nepřijde, řekla bych. Kdo viděl, ten přijde. O dvě hodiny života! :-)
Jamie76
Jamie76
4 275 bodů
6
film je celý zahájen emocemi což je na jednu stranu jaksi zajímavé a poutavé ale na druhou stranu to jen maskuješ to, že je tento film vlastně o ničem. Není to špatné ale čekal jsme něco jiného a popravdě i něco víc
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7.5
Jakoby narychlo spíchnutý film po velkém úspěchu Velké nádhery (vynikající film, dal jsem 90%). Na film jsem šel s velkým očekáváním a musím přiznat, že jsem byl tak trochu zklamán. Největší slabinou byl scénář o kterém se mluví i v celém filmu.Obrazová nápaditost jako by vévodila filmu za každou cenu. Co se hodilo, to se do filmu dalo. Nevím vlastně už teď, o čem to bylo, neboť stáří a odkaz na marnivost našich světských počinů, touhy po slávě, je dávno jasný. Jde vždy o něco jiného. Podle mě se nic zajímavého neodhalilo, nepootevřelo. P.S. Kdyby neznal Velkou nádheru, dal bych této malé nádheře o 5% více. Paradox? Ne, jen pokračování skvělého filmu v menším balení.
  • Michael Caine a Rolly Serrano jako Diego Maradona:)!
  • obrazové nápady, Benátky a Michael Caine
  • Madalina Diana Ghenea jako Miss Universe v rozhovoru s Paulem Danoem jako americkou hvězdou!
  • scénář, dramaturgie
  • volnost obrazového vyprávění ( nahota, kde by nebyla, či vzpomínky na herečky na louce, záběry jakoby najednou z nějakého amatérského filmu), nápady převýšily sdělení