Mládí

72%
Mládí
V luxusním lázeňském hotelu ve švýcarských Alpách se každý rok setkávají staří přátelé Fred Ballinger (Michael Caine) a Mick Boyle (Harvey Keitel). Letos se zde Fred léčí pod dozorem své dcery (Rachel Weisz) a mezi léčebnými kúrami s Mickem vzpomínají na své pestré životy hudebního skladatele a filmového režiséra a se suchým humorem komentují své chátrající tělesné schránky. Kypící život kolem nich a ostatní excentričtí hosté - jihoamerická fotbalová legenda, mladý herec z Kalifornie (Paul Dano) nebo současná Miss Universe - jim poskytují bohaté podněty k úvahám o mládí, kráse, kreativitě, zkrátka o všem, co zahání myšlenky na blízký konec. Snímek, který se stal vítězem Ceny diváků na karlovarském festivalu 2015, nezapře působivý vizuální styl režiséra Paola Sorrentina ani tematickou návaznost na jeho předchozí film, oscarovou Velkou nádheru. (Aerofilms)



Recenze: Mládí

Kinobox.cz
80%

Když se to všechno sečte, vychází mi, že Mládí je o trošičku lepší film, než Velká nádhera, především proto, že má zajímavější zápletku (respektive, na rozdíl od Velké nádhery v něm existuje nějaká zápletka). Ale pár procent mu musím strhnout za to, jak hodně Velkou nádheru kopíruje.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Paolo Sorrentino je velmi zvláštní režisér s nezaměnitelným stylem,který nemusí každému sednout. Bez mučení se přiznávám,že já jsem jeho snímkům podlehl a už jeho předchozí film - Tady to musí být mne zcela očaroval. Mládí jsou typickým evropským snímkem filmem nad kterým by nejspíše v Americe zívali nudou,jenže právě v Evropě jsme schopni takovéto snímky patřičně ocenit. Film se nese v pohodovém duchu a nabízí nám spoustu vydařených dialogů,které atakují divákovo vnímání života. Kamera je krásná a prostředí švýcarských Alp je okouzlující. Herci jsou výborní a Michael Caine opět dokazuje,že je herec s velkým H. Naprostá spokojenost.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Mládí je spíše o stáří a pokud se někomu snímek nelíbí, rozhodně v něm musí zanechat dojem. U mě je to dojem celkem smutný. Stárnoucí skladatel a dirigent a filmový režisér si dopřávají každoroční "omlazující" kůru v krásných lázních, bilancují svůj život, řeší problémy své rodiny a sledují hosty kolem sebe. Krásné scenérie Švýcarských Alp, každý záběr je dlouhý, oku lahodící, ať už je to venku, nebo v interiéru. Doplněno velmi dobrou hudbou.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Mrtvý film páchnoucí tlejícím masem a pudrem. Jestli tohle dělá Sorrentino dnes, co bude dělat, až mu bude jako Menzelovi, jehož styl posledních let mi evokuje primárně?


Dodatečné informace

Původní název:
La giovinezza (více)
  • Francie Mládí
  • Francie La giovinezza
  • Francie Youth
Premiéra v ČR:
8. 10. 2015
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Francie, Velká Británie, Itálie
Čeština:
Mládí je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch