Sinister 2

57%
Sinister 2

Před třemi roky vás v temných sálech kin pořádně děsil horor Sinister a nyní opět přichází a s ním se vrací zlo, vrací se totiž Bagul, děsivý pohanský démon požírající dětské duše. Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu… Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? To vám neprozradíme. I když v režisérském křesle došlo ke střídání v podobě Ciarána Foye, zůstal režisér a duchovní otec prvního dílu Scott Derrickson u psacího stolu a podílel se na scénáři tohoto pokračování, které vás opět vyděsí až k smrti. (Cinemart)

 




Recenze: Sinister 2

Kinobox.cz
40%

Za zmínku také stojí dost nevydařený casting, kdy strašidelné dětičky jsou spíš otravné a hlavní klaďas (se kterým se matka samozřejmě dá dohromady) se tváří od začátku do konce jako nebezpečný úchyl.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4
Už první snímek mne i přes nadšené ohlasy příliš neokouzlil,ale dokázal mne zarazit do sedačky svou hutnou atmosférou. Tentokrát se nic takového nestalo. Foy nedokázal navázat na Derricksonovou práci a jeho snímek postrádá jakékoliv napětí a atmosféru. Prostě hloupost,která příliš nedbala na logiku.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Spíše by se stal ve filmové branži zázrak, kdyby vlivem úspěchu filmového počinu nevzniklo volné pokračování. Ano, i ´Sinister´ (2012) se toho dočkal. Režisérské žezlo po Scottu Derrcksonovi převzal Ciaran Foy a jak už to u pokračování bývá, neměl to vůbec jednoduché. Pod scénářem je však Scott opět podepsaný, takže alespoň v tomto to zůstalo slibné. Statisticky je pokračování horší. Diváci už vědí co očekávat, takže nastolit nějaký šokující okamžik se prostě už povětšinou nedaří opět nastolit, což je na celé práci to nejhorší. Divácká přísnost vždy bere za své. Buď je to plytké a neoriginální nebo původní dějství vykrádající, bez atmosféry, atd. atd. Jak je tedy na tom snímek tento? Ať se to někomu líbí nebo ne, vede si dobře. Máme tu ten samý dům se svou hrůznou pověstí s novou obyvatelkou, která se svými dětmi utíká před svým manželem, který chce i za cenu násilí děti do péče. Jasně, nic jednoduššího snad už vymyslet nešlo, ale proč se nad dějem trápit, když to pro obeznámení s novými postavami bohatě stačí. Trable s manželem už je jen vedlejší dějový doplněk. Pouze se vrací Deputy, nyní už jen coby bývalý policajt, která jako jediná oba filmy spojuje. Do středu zájmu se samozřejmě vrací stará promítačka a filmové kotouče. Filmů je tu však daleko více a tak tu máme také víc nasnímaných skutečně děsivých poprav. A dívají se na to děti, z nichž jednoho to očekávaně hodně ovlivní. Scott Derrickson s C. Robertem Cargillem skromně pokračují v dějové linii zcela organickým a zásadním způsobem, avšak s relativně jinou atmosférou a s pozměněným tempem. Středem zájmu je tedy chlapec Dylen, jehož osud se čím dál více prolíná s Bughuulem a jeho armádou dětí, avšak zajímavější je pokračování Deputyho vyšetřování oněch vražd. Atmosféra opravdu houstne pomalu a dané hrůze dobře vypomáhá naprosto skvělý soundtrack. Snímek je naplněný děsivostí po okraj, ale chybí tomu také růst napětí a hlavně psychologický aspekt. Po herecké stránce by to byl pro dětské představitele nemalý nárok a těžko říct, jestli by to dobře zvládli. No, podle toho jak to vypadá tedy spíše ne. A právě v tom je hlavní negativní zádrhel. Toto pokračování očekávaně není v ničem překvapivější než předchůdce a právě zmíněná absence psychického napětí a důvěryhodnějšího hereckého výkonu ze strany dětí činí tento snímek o něco slabší. Statistika je tedy opět potvrzena, ale na druhou stranu, shlédnout tento snímek osamoceně v naprostém tichu ve tmě a pak se jít v noci podívat do nějakého starého domu určitě nikdo i tak nedokáže. Svůj účel tímto snímek splnil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Zatímco jednička byla jakýmsi skoro až mylníkem v žánru, dvojka je jen další průměrná bubákoduchařina nedávající smysl. Lekačky ok, to už je takový docela standart v dnešní době, ale ten děj mě fakt nebral. Navíc se to nemá ani herecky o koho moc opřít. Zbytečnost a snad už všichni nechají Bughula spát.


Dodatečné informace

Původní název:
Sinister 2 (více)
  • USA Sinister 2
Premiéra v ČR:
10. 9. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
53,33 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Sinister 2


Předplatná

Powered byJustWatch