Století Miroslava Zikmunda

81%
Století Miroslava Zikmunda
Plakát traileru

Kdyby tak žil nějaký člověk, který by posledních sto bouřlivých let v dějinách světa dokázal popsat, kdo by si to pamatoval! Představte si muže, který posledních sedmdesát let dennodenně píše deník. Představte si muže, který byl v Africe, když končil koloniální systém, který se setkal s prezidenty i lidojedy, s Gagarinem i Hillarym, muže, který psal Ruské vládě kritiku socialismu, a který si v osmašedesátém oficiálně stěžoval na vládních místech Ruska i Československa. Ten muž se jmenuje Miroslav Zikmund. (oficiální text distributora)



Recenze: Století Miroslava Zikmunda

Kinobox.cz
75%

V rychlosti a se vtipem promluví o své posedlosti vést si deníky. Přelétne éru válečného Protektorátu, kdy už byl de facto "hotovým" člověkem. Zmíní se o dívce, dceři československého politika, která ho v mládí zaujala a po atentátu na Heydricha byla poslána do koncentračního táboru. V rychlých střizích není čas na dojetí, dokument se teprve rozjíždí.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Moc jsem toho o Zikmundovi a Hanzelkovi nevěděl. Jen to, že kdysi dávno cestovali po světě. Tohle je docela fain seznámení s jejich životem. Teda hlavně v první třetině. Pak už se hodně mluví, není tolik záběrů z cest a už to prostě moc nebaví. Jako nalákání na nějakou jejich knihu to ale zafungovalo perfektně.
bidlobox
3 802 bodů
8
Nehodnotím teď film, ale seriál Primy ZOOM Miroslav Zikmund: Cesta stoletím, který bohužel jako řada jiných filmů, seriálů a dokumentů zatím chybí v databázi Kinoboxu a který, jak soudím, bude filmu do velké míry podobný už jen vzhledem k podobnému názvu. Líbí se mi, jak dokument přibližuje životní osud MZ a nebojí se dotýkat i velmi osobních témat, aniž by pochopitelně zapomínal na slavné cesty dvojice H+Z, a to vše na pozadí dobových milníků.
lukas
lukas
1 523 bodů
7.5
Hodně lidí vytýká "povrchní a mainstreamový" scénář, který se zaměřuje na slavné expedice. Mně se to ale líbilo, dýchlo to na mě atmosférou analogového věku, přátelství, dobrodružství atd.

Dodatečné informace

Původní název:
Století Miroslava Zikmunda (více)
  • Česká republika Století Miroslava Zikmunda
Premiéra v ČR:
4. 9. 2014
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch