Století Miroslava Zikmunda

81%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Moc jsem toho o Zikmundovi a Hanzelkovi nevěděl. Jen to, že kdysi dávno cestovali po světě. Tohle je docela fain seznámení s jejich životem. Teda hlavně v první třetině. Pak už se hodně mluví, není tolik záběrů z cest a už to prostě moc nebaví. Jako nalákání na nějakou jejich knihu to ale zafungovalo perfektně.
bidlobox
3 802 bodů
8
Nehodnotím teď film, ale seriál Primy ZOOM Miroslav Zikmund: Cesta stoletím, který bohužel jako řada jiných filmů, seriálů a dokumentů zatím chybí v databázi Kinoboxu a který, jak soudím, bude filmu do velké míry podobný už jen vzhledem k podobnému názvu. Líbí se mi, jak dokument přibližuje životní osud MZ a nebojí se dotýkat i velmi osobních témat, aniž by pochopitelně zapomínal na slavné cesty dvojice H+Z, a to vše na pozadí dobových milníků.
lukas
lukas
1 523 bodů
7.5
Hodně lidí vytýká "povrchní a mainstreamový" scénář, který se zaměřuje na slavné expedice. Mně se to ale líbilo, dýchlo to na mě atmosférou analogového věku, přátelství, dobrodružství atd.
KatkaKK
123 bodů
10
Nádherný film o životě. Z dvojice Zikmund a Hanzelka se Petr Horký rozhodl sledovat životní peripetie pana Miroslava Zikmunda. Nyní už 96 letého! Stale vitálního. Opravdu obdivuhodný příběh. Horkému se podařilo zachytit vše podstatné. Včetně historických událostí. Ukazuje silnou osobnost i v těžkých chvílích. Krédo pana Zikmunda je, že v životě ničeho nelituje, protože život se nedá žít nanečisto...je to teď a tady. Na všem si našel něco pozitivního, co ho obohatilo a drželo nad vodou! Klobouk dolů!
  • výborná kamera
  • skvělý zvuk
  • úžasná práce s dobovým materiálem
  • film doprovází písně Raduzy