Yves Saint Laurent

61%
Yves Saint Laurent
Plakát traileru
Paříž, leden 1958. Yves Saint Laurent je ve věku teprve 21 let požádán, aby dohlížel nad módním domem nedávno zesnulého Christiana Diora. Vzápětí představuje svou první módní kolekci a seznamuje se s Pierre Bergém, patronem umění, jeho budoucí láskou a celoživotním partnerem … O tři roky později spolu vytvářejí značku Yves Saint Laurent, které se podařilo obrátit celý svět módy vzhůru nohama.



muzz
muzz
18 035 bodů
7.5
Povedená biografie úžasně talentovaného člověka. Trochu na zvracení z intimních scén mezi bukvicemi, ale asi to k takovému hranému dokumentu patří, prostě to tak bylo, film by byl bez toho o polovinu kratší :) Ve filmu byly použity originální modely zapůjčené nadací YSL. Nádhera. I modelky (nejvíce Charlotte Lebon/Victoire Doutreleau)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Standardní životopisný film, který neurazí, nedojme. Herci jsou velmi přesvědčiví, ale trochu v tom filmu chyběla jiskra, trochu výstřednosti. Celé to plyne poklidným tempem. Možná je to ale tím, že jsem už životopisných filmů viděl prostě příliš mnoho.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7
Velmi zajímavý životopisný film o geniálním modním návrháři a o jeho mnohdy malé dušičce. Film s velkou lehkostí zobrazuje nelehký život YSL.

Dodatečné informace

Původní název:
Yves Saint Laurent (více)
  • Francie Yves Saint Laurent
Premiéra v ČR:
27. 3. 2014
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Francie
Čeština:
Yves Saint Laurent je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch