Trabantem až na konec světa

81%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Předpokládám, že je to to samé jako Trabantem Jižní Amerikou, jen sestřihané, takže se opakuju: Nemůžu jinak než za 5. Neskutečný co parta správných lidí dokážou prožít, zorganizovat a natočit. To co museli vytrpět a dokázat, klobouk dolů. Na jednu stranu bych nechtěl, ale na druhou stranu ohromná závist. Musí to být celoživotní zážitek a ještě nemají dost. A když to vezmu z filmařského hlediska, tak super komentář, od Davida Novotného bych to nečekal a některé záběry by mohla závidět i BBC. Jsou to prostě BORCI! 97%
bidlobox
3 802 bodů
7
Vlastně první trabantí dokufilm, který jsem od tohoto cestovatelskoprodukčního týmu shlédl. Poté, co jsem byl na facebooku bombardován stran známých a přátel různými Pribáňovými komentáři, postřehy a zážitky z cest, ve chvíli maximálního nasycení až přesycení přinesla žena domů toto dévédé, takže mě nedalo nezkusit, zda ho náš plackoplejer snese. Otřásl se trochu, ale snesl. Na rovinu - přišlo mi to celé hodně amatérské, povrchní, nudné, samochválou smrdící, zmatené a o ničem. Možná k tomu přispěl fakt, že jsme předtím shlédli uhlazené a milé reportáže expedice Lambaréné ze šedesátých let, které byly přeci jen jiného kalibru. Možná k mírnému znechucení přispěl i fakt, že jsem neviděl asi mnohem zajímavější a určitě ne tak děsně sestříhanou televizní reality roadmůví, která zřejmě předcházela vydání dévédé. Přesto a právě proto jsem se podíval ještě na o třídu lepší trabantí Afriku a následně přehodnotil k lepšímu i tento jihoamerický počin. A taky zčásti kvůli tomu výbornému přebalu se sloganem.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
9
Sestříhané se slušným citem pro nadhled a pocity z jízdy. Hodně pozitivní. Že se budou vyskytovat technické problémy, s tím musí počítat každý, ale opakovaná ztráta pasu, to je fakt skoro na vraždu. S trochou kliky rozchodili i tento malér, stejně jako záchranu trabantů před přílivem, což byl momentem, který byl absolutně nejkritičtější. Z dokumentu je to trochu na pohodu, ale v tu chvíli byli pár centimetrů od definitivního konce. Vždycky, když to vidím, tak mě chytne neodolatelná touha taky někam vyrazit.
Kuca25
2 132 bodů
10
Něco co těm českým divákům opravdu vykouzlí úsměv na tváři. Neskutečně těm klukům při sledování fandíte a žijete s nimi tu cestu. To co dokázali je opravdu krásné a ohromně mě to bavilo. Jižní Amerika je kulturně a vlastně celkově zajímavý kontinent a já jsem měl díky tomuto dokumentárním snímku možnost do té Jižní Ameriky nahlédnout. Cenu za největšího sympaťáka vyhrává Marek Slobodník. Jeho vášeň mě ohromila. Celé je to skvěle natočené a podané že musím klukům poděkovat. Jste borci!
Mirdas
Mirdas
1 947 bodů
10
Moc hezký a opravdový dokument,který si na nic nehraje a ve stylu jak to přijde tak to tam dáme,jeden z nejlepších amatérských dokumentů co jsem zhlédl
davsuch
davsuch
1 057 bodů
6
Musím říct, že už jsem viděl lepší cestovatelské dokumenty, než je tento. Na druhou stranu se klukům nemůžu odepřít pár zajímavých okamžiků a lidský přístup.
  • lidský pohled na věc, tak prostý, jako je život
  • pěkný přístup ke obtížnějším situacím
  • většina filmu obsahuje záběry jak trabanti jedou krajinou, peláší po prašné silnici nebo prostě někam jedou
  • až na pár zajímavých zážitku nevidím ve filmu nic víc, než jaké si nadšení pro věc - chybí mi tu nějaké vyšší smysl konání, než jen dojet.
  • cíle cesty jsou vysloveny až k nim dojedou a jen tak mimochodem
  • do zajímavých situací se dostaly spíše sporadicky a nebylo to zase nějaké napětí
  • do nejnapínavější situace celého filmu se dostaly aktéři jen blbostí
  • chybí mi nějaké informace o trase cesty