Český lev 2013

47%
Český lev 2013
Plakát traileru

Nová etapa. Nová podoba filmových cen. Nový prostor. Nový moderátor. Nový styl. 21. ročník výročních filmových cen České a filmové televizní akademie je tu a s ním především slavnostní večer předávání Českých lvů. Poprvé bude předávání těchto prestižních cen moderovat Marek Eben, poprvé se oceňovaní filmaři sejdou v novorenesanční budově pražského Rudolfina. Večer, který zahájí v Dvořákově síni Česká filharmonie s dirigentem Jiřím Bělohlávkem, bude věnován těm nejvýznamnějším filmovým tvůrcům současné české kinematografie a zároveň jejich filmům. V rámci slavnostního večera „českých Oscarů" budou oceněni ti nejlepší režiséři, kameramani, střihači, herci a herečky, zvukaři, autoři hudby a další filmoví tvůrci. O nejprestižnějších cenách na poli českého filmu se rozhodne mezi tvůrci 29 celovečerních hraných a animovaných filmů a 17 celovečerních dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2013. Český lev se koná v sobotu 22. února 2014 a Česká televize jej přenáší přímým přenosem na ČT 1. (Česká televize)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nekonečně průměrné a neurážlivé. V televizi bych přepnul po deseti minutách, to ale v Rudolfinu udělat nejde. Vítězství Hořícího keře okomentuju na nějakém vhodnějším místě, tady můžu hodnotit jen neurážlivého a až příliš korektního Ebena (u nějž je vidět, že filmům nerozumí a jen chtěl být slušný) a dekoraci až příliš posunující Rudolfinum ke kýči. Mimochodem nechápu, jak může v nekrologových slidech být slovo "scénáristé", to je na vyhazov grafika. Přesto dávám tři hvězdy, protože v podstatě není důvod být naštvaný... Chtěli nekonfliktní korektnost, mají ji mít.
Hare77
Hare77
2 051 bodů
4
Nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda. Vlastně si to stačí přečíst v novinách, jak to dopadlo. Není důvod se na vstřelený gól dívat celé dvě hodiny. Sterilita je někdy smrtonosná, stejně jako ztráta pohlaví, i když dekorace někdy blikala jak pouť z roku 1982. Prostě Český lev ve vlastním nálevu, jak říkal Jabubisko o sošce.
6thSun
1 153 bodů
6
sterilní a zbytečně ukázněné

Dodatečné informace

Původní název:
Český lev 2013 (více)
  • Česká republika Český lev 2013
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění