Joe

67%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Joe bylo opravdové překvápko. Už jsem ani nedoufal,že uvidím Nicolase Cage zase hrát a navíc ve filmu,který má nějakou úroveň. Navíc mne překvapilo jméno režiséra,který snímek natočil. Vždyť od Greena jsem přece jen zvyklý na něco jiného. Né,že bych si stěžoval,ale jsem jen překvapen a to mile.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Film, který mi dlouho unikal, nic jsem o něm neslyšel a byl jsem mile překvapen. Velmi dobrý výkon Nicolase Cage, který se konečně ukázal v trošku oduševnělou roli. Zdatně mu ale sekundoval mladý Tye Sheridan. Příběh dobrý, občas slabší pasáže, přesto nadprůměrný snímek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nicolas Cage je Superjižan v směšně přetaženém dramatu, které předkládá hyperdramatické situace, protože přirozenost mu nejspíš přijde fádní.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dost nepříjemný film. Umocněný tím špinavým prostředím a zabijáckým Poultryho pohledem. Greena je na ty průměrné komedie škoda. Rozhodně má víc co říct těmihle existenciálními dramaty. Btw. Cage už začal konečně číst scénáře? 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Na tomhle filmu jsou překvapivé tři věci: a) natočil ho David Gordon Green, který se sice už párkrát vrhl do oblasti art filmů, ale většinou točil vyhulené pixoviny, b) po hodně dlouhé době zde podává herecký výkon Nicolas Cage, c) ten film není vůbec pitomej a obsahuje řadu překvapivých zvratů.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Mám s tím jeden velký problém. Nicolas Cage, v jádru dobrosrdečný a respektovaný chlapík, je vylíčen coby štvaná oběť společnosti, po které ostatní rádi šlapou za každý její prohřešek, zatímco Garyho otce, starého ochlastu a fyzicky i mentálně nejodpornějšího stvoření amerického vidlákova, si nikdo výrazněji nevšímá a on může mlátit celou rodinu hlava nehlava bez větších námitek. Možná to má být metafora na to, jak je život hnusný a nefér, ale filmu s jeho nastolenými pravidly to příliš nepomáhá, děj je zbytečně roztahován do rádoby existenciálních výšin a obě zmíněné postavy se nakonec vždy zachovají přesně tak, jak se od nich od začátku očekává. Řemeslně a hlavně herecky je vše v pořádku a bezútěšnost prostředí se odráží do hodně tísnivé a špinavé atmosféry, ale nemohu se zbavit pocitu, že podobných námětů už Hollywoodem prošla pěkná řádka a že Joe z nich většinou, jakkoli pozorně a bez větších chyb, otrocky opisuje. Večer u televize ok, do kin ale určitě ne...
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Nějak jsem to asi nepochopil. Sekání do borovic a ožralej otec co mlátí svýho syna je vše co tento kousek nabízí? No nevím, čekal jsem dlouho že se to nějak vyvrbí, ale ono nic, ani už nevím jak to dopadlo. Hvězdičku za Nicolase (chuděra). 34%
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Nicolase moc nemusím...většinou je to nějaká patlanina ,kromě skvělých vyjímek...tenhle snímek sice nepatří mezi skvělé ale celkem ucházející a Nicolas je tu opravdu dobrý. Mládeži se to asi moc líbit nebude , je to moc blízko reality a k tomu Joe není žádnej X-man.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
8.5
Jen si tak klidně žiješ v drsné texaské pustině a kácíš stromy s bandou negrů. A proto, že jsi urostlý šohajek s kérkama na ruce, tak tě žerou všechny Mařeny z chatrče rozkoše. Jo, nechat si kouřit ptáka tě uklidňuje… Tu a tam tě nějaký dacan střelí, nebo kousne uštěkaný bastard. To ale přebolí, dyť máš flašku s chlastem a cigáro… nebo si zas dáš vykouřit, je to jedno.. Ale když se začne po ulicích toulat prašivý vychlastaný dědek s kvasinkovou infekcí v papule a mlátit bezradné bezdomovce, tak je čas vytáhnout svůj kvér. Sičák jeden, jak si dovoluje mlátit jedinou zárobkovo činnou osobu v rodině a dělat pasáčka vlastní dceři? Je třeba se rozhodnout – zůstat doma a sledovat rosničku v telce, nebo udělat BU BU na dědka a stát se hrdinou….