Kandidát

60%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Na Slovenské poměry velmi dobrá satira na dnešní politickou scénu. Zatímco u nás to v posledních letech celkem dře,tak za našimi hranicemi se docela zvedli. Film má slušné tempo a herci jsou taktéž dobří. Samotná myšlenka filmu není vůbec zlá a kamera občas vykouzlí slušný záběr,který je podpořený i dobrým výběrem filtru.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
Překvapivě povedená satira o jedné kampani prezidentských voleb. Dobře napsaný scénář, výborné herecké výkony a k tomu videoklipový styl vytváří opravdu vkusnou zábavnou podívanou, která nemůže nikoho urazit. Jedinou vteřinou se nepřestřeluje, nepadá to do sitkomu a trapnosti. Celé to má styl. Vadí mi tam však jediné a to je čeština. Proč ji slovenští tvůrci pořád do své tvorby tlačí? V ničem to nedává žádný smysl. Vyjímkou je snad postava ztvárněná Michalem Dlouhým. Scéna, kdy jeho slovenský protějšek filozofuje nad českým názvoslovím snad ani nemohla být lepší. Tento snímek se slovenským tvůrcům povedl.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Šílené postsynchrony a několik hodně oLOLovatelných okamžiků. Přepjaté ve své snaze být cool až woodovsky kouzelným způsobem. Směšnost téhle patlaniny bohužel s časem upadá do kómatu a výsledek začíná už jen nudit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Překvapivě dobré. Média mají moc a dokáží hýbat s kolem dějin a když si majitel reklamní agentury zamane, vyrobí do dvou měsíců dokonalého kandidáta i na prezidenta. Karásek je rozhodně příslib do budoucna, v jeho podání bych na čistokrevný thriller byl hodně zvědavý.
avenis
avenis
8 137 bodů
10
V souvislosti s nedávnou volbou naší hlavy státu dostává tento snímek úplně jiné obrysy. Zdá se mi, jako by tento film byl inspirací pro skutečné vedení kampaně s cílem oslabit a znemožnit zvolení ... Naštěstí se to obešlo bez palných zbraní. :-) Film se mi moc líbí, je jiskřivě svěží, vtipný i mrazivý. Herecké výkony neafektované, přesto profesionálně odvedené. Pan režisér má ode mne 10 bodů. (10.3.2018)
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
6
Od snímku Love (2011) je tady další spíše Slovenský film, který je koukatelný. Není to žádná super pecka, ale rozdodně nenudí. Film nejvíce drží dvojice Kubovčík-Dlouhý.
winetach
winetach
1 927 bodů
8
Na takýto slovenský film som dlhodlho čakal. Konečne svieži ne-melodramatický slovenský snímok, po ktorom som nemal chuť skočiť z okna. Česko-slovenské vtipy boli naj.
ZaS
ZaS
632 bodů
9
Podle mě jeden z nejlepších filmů v české i slovenské produkci za posledních 20 let. Jen moc nerozumím zařazení mezi komedie. Ne že by tam nebyly vtipné dialogy (obzvláště Dlouhý opět exceluje), ale to přece ještě z filmu nedělá komedii. Podstata je spíše tragická - mediální manipulace, která je dnes tak propracovaná, že tvoří největší ohrožení demokracie. Stejně jako v Římě na sklonku republiky. Tohle by měli povinně dávat v prime time před každými volbami!
dancemusic2012
466 bodů
5
Slovenský snímek, ve kterém si zahrála Alice Bendová/na tu se rád koukám/. Jinak obsahově nic moc, jakože dobrý nápad, i zajímavě natočený, ale nějak mně to nedostalo. Škoda.
TOKREJ
TOKREJ
20 bodů
4.5
Bendová výborná, Pavel Slabý si to užil a nic nepokazil, Michal Dlouhý z toho vyčnívá. Jinak je to opravdu dobré spíše jako kamerové cvičení a trénink na tvorbu reklamních spotů. Pro mne to byl ztracený čas, který bych raději využil jinak. Pro české diváky byl hlavní hrdina nadabován do češtiny a dalo se toho jen litovat, raději bych ho slyšel v originále. Přeji Slovákům, že se jim to líbilo a že na to chodili, ale už za nejbližší hranicí to přestalo fungovat.