Bod zlomu

57%
Bod zlomu
Volným pádem a bez jištění míří do kin Bod zlomu, akční adrenalinový thriller, jehož hrdinové jedou v každém momentu na plné obrátky a na doraz. Vysoko, hluboko, rychle, zběsile nebo vzhůru nohama provádí neznámá skupina své šílené loupeže a ve stejném stylu musí probíhat i pátrání po nich. Kdo první narazí na limity svých možností? Kdo první najde svůj Bod zlomu? Zločin nebo spravedlnost? Mladý agent FBI Johnny Utah v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. Zárukou nadupané akční podívané je režisér Ericson Core, který jako kameraman natočil první zakládající díl série Rychle a zběsile nebo Odplatu s Melem Gibsonem. Akce ve filmu bude navíc maximálně autentická, tvůrci se totiž co nejvíce snažili dát přednost skutečným lidem před počítačovými triky. Adrenalinové výkony a kousky ve filmu předvádějí opravdové hvězdy extrémního sportu, často za velmi nebezpečných okolností. (Bontonfilm)


Scénář:
Hudba:

Recenze: Bod zlomu

Kinobox.cz
40%

Vzhledem k vizuální atraktivitě filmu bych očekával, že jeho 3D verze bude stát za to, ale není tomu tak. I když je film inzerován jako 3D a měl jsem na nose patřičné brýle, ani v těch nejšílenějších horských/leteckých scénách jsem nezaznamenal vůbec žádnou trojrozměrnost obrazu! Opravdu vůbec žádnou.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Za mne rozhodně povedený remake ve kterém není nouze o dramatické a akční scény. Myslím,že pro mladší publikum,které není zatížené na Patricka Swayzeho je tato verze optimální volbou. Akční scény jsou natočeny hodně luxusně,nechybí v nich potřebný adrenalin a i hlavní hrdinové si lehce získají vaše sympatie. Bod Zlomu je dvou hodinová pecka,která stojí za shlédnutí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Hodně špatné. A to ani nemusím brát v potaz, že jde o remake jedinečné kultovky. Bylo mi líto Ramireze, který jediný disponoval slušným charismem a fakt se snažil.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Akce ve filmu je maximálně autentická, tvůrci se totiž co nejvíce snažili dát přednost skutečným lidem před počítačovými triky. Adrenalinové výkony a kousky ve filmu předvádějí opravdové hvězdy extrémního sportu, často za velmi nebezpečných okolností. Drsné je, že někteří z odvážlivců se už filmové premiéry nedočkali, což je nyní hodně diskutované, protože na natáčení posledního dílu Resident Evil je už bohužel také několik smrťáků. K dobru filmařů, není známo, že by někdo zemřel přímo na place. Film je spíš než remake pocta kultovnímu thrilleru Bod zlomu z roku 1991. Jiné jsou motivace lupičů a také pochopitelně doba. Film je navíc financovaný zejména čínským kapitálem, takže je více rozmáchlý do světa. Ve filmu hraje jenom jeden Američan. Současný gang se baví surfováním v obřích vlnách, v plánech jejich troufalých loupeží a hladkých úniků nechybí volné lezení, extrémní snowboarding, skoky na motorkách a střemhlavá jízda, volné pády nebo šílené využití wingsuite obleků pro létání.


Dodatečné informace

Původní název:
Point Break (více)
  • Německo Bod zlomu
  • Německo Point Break
Premiéra v ČR:
31. 12. 2015
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Německo, Čína, USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Bod zlomu je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch