Bod zlomu

57%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Za mne rozhodně povedený remake ve kterém není nouze o dramatické a akční scény. Myslím,že pro mladší publikum,které není zatížené na Patricka Swayzeho je tato verze optimální volbou. Akční scény jsou natočeny hodně luxusně,nechybí v nich potřebný adrenalin a i hlavní hrdinové si lehce získají vaše sympatie. Bod Zlomu je dvou hodinová pecka,která stojí za shlédnutí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Hodně špatné. A to ani nemusím brát v potaz, že jde o remake jedinečné kultovky. Bylo mi líto Ramireze, který jediný disponoval slušným charismem a fakt se snažil.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Akce ve filmu je maximálně autentická, tvůrci se totiž co nejvíce snažili dát přednost skutečným lidem před počítačovými triky. Adrenalinové výkony a kousky ve filmu předvádějí opravdové hvězdy extrémního sportu, často za velmi nebezpečných okolností. Drsné je, že někteří z odvážlivců se už filmové premiéry nedočkali, což je nyní hodně diskutované, protože na natáčení posledního dílu Resident Evil je už bohužel také několik smrťáků. K dobru filmařů, není známo, že by někdo zemřel přímo na place. Film je spíš než remake pocta kultovnímu thrilleru Bod zlomu z roku 1991. Jiné jsou motivace lupičů a také pochopitelně doba. Film je navíc financovaný zejména čínským kapitálem, takže je více rozmáchlý do světa. Ve filmu hraje jenom jeden Američan. Současný gang se baví surfováním v obřích vlnách, v plánech jejich troufalých loupeží a hladkých úniků nechybí volné lezení, extrémní snowboarding, skoky na motorkách a střemhlavá jízda, volné pády nebo šílené využití wingsuite obleků pro létání.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Kdybych si pustil sportovní kanál s extrémními sporty, udělám nejlépe. Potěšil pohled na nespoutané a nebezpečné panoráma hor. Nádherný pohled. Snad jen ta příroda stála za zhlédnutí. Zbytek byl jen doplněk.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Jeden z filmů, který mě překvapil, když to porovnám s ostatním hodnocením. Pointa je sice stejná jako v originálu, ale o to nejde. Příjemně akční a hlavně krásné záběry neobvyklých koutů přírody z celého světa, kde navíc hodně dobře blbnou hlavní představitelé, nebo je to alespoň hodně dobře natočené. Nenáročnému divákovi vřele doporučuju. 78%
Floridsky
4 376 bodů
2
Původní Point Break sice není žádný masterpiece, ale takovýhle remake si nezasloužil. Ploché postavy, nezáživný děj.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6
Začíná to lahůdkově, končí hloupě a nudně. A celkově je to prostě zbytečný příspěvek do filmové historie. Původní kriminální kus z prostředí divokých vln a ještě divočejších (a tempo neztrácejících) honiček si za ta léta získal zástupy fanoušků. A Kathryn Bigelow pod producentským dohledem Jamese Camerona tehdy jednoznačně dokázovala, že na chlapská témata rozhodně má. Remake má tak akorát na to, že nás solidně namíchne. Místo surfařů musíme sledovat partu milovníků adrenalinu, kteří by zařvali hned zkraje (a ne tak pitomě, jak si scénárista usmyslí), všeho se nám dostane víc, má to být cool a máme si z toho sednout na zadek. Swayze a Reeves měli charisma, tady neumíme napsat ani silnou dialogovou scénu. Příběh je řídký jak paměť mé tchýně.
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
5
Zbytečný remake. Chybí nějaká chemie mezi hrdiny a celkově se v budoucnu kouknu raději znovu na Reevse
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
5
Adrenalinová limonáda. Scénáristicky vymletá a divácky předvídatelná pohádka o „agentovi z YouTube“. Nicméně několikrát jsem se upřímně zasmál, ne však rádoby vtipům, nýbrž vážně míněným scénám, které byly mnohdy velmi groteskní. Jako katalog a výčet adrenalinových sportů to beru, jinak ne. 5/10. JO a jinak, kluci tam dávali pěkný dynama při tom sólu na konci :)
fido68
fido68
1 453 bodů
7
Na tento snímek jsem se těšil a splnil mé očekávání co se týče natočení nové verze.U filmu jsem se nenudil i s tímto hereckým obsazením.Byl plný akce a pěkným zvládnutím trikových záběrů.Bylo často k neuvěření jak rychle se dá dostat z jedné destinace do druhé.Ale to se u filmu neřeší..:-)