John Wick

82%
John Wick

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků.




Recenze: John Wick

Kinobox.cz
85%

John Wick se zkrátka nad očekávání povedl. Má naprosto vše, co si fanoušek žánru může přát (možná i trochu víc) a já jenom doufám, že se z něj stane podobná malá senzace, jako svého času z 96 hodin. Tenhle film si zkrátka zaslouží, aby ho davy milovaly a náležitě se to promítlo na tržbách.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Strhující akční pecka,kde hlavní hrdina kráčí za pomstou. Dlouhou dobu nebyl Keanu Reeves tak dobrý jako právě ve Wickovi. Role mu je šitá na míru a on si jí náležitě užívá. Akce je výborná a nasnímaná jedna báseň. Kulky lítají vzduchem,hláškuje se o sto šest a mrtvol je více než na hřbitově. Celé je to správně ujeté a přehnané.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Podobný styl jako je například Kat, ale vyšperkovaný o Keanu Reevese. Tolik lidí, co zvládl zabít v clubu naposledný zvládl Arnold v Comandu - únos dcery. :) Filmaři se nevyhnuli klasickým věcěm, jako že všechny trefí na jednu ránu, ale hlavní dva padouchy vždy mine a ne a ne je trefit.. jinak dobrá akční podívanám, hodně mrtvých, hodně krve. Jen vypnout mozek a dívat se.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Zabili mu psa a ukradli auto. To neměli dělat. Další příběh o bývalém vyhlášeném zabijáku, který byl vyprovokován vejít na cestu nemilosrdné pomsty a to proti svému bývalému zaměstnavateli. Po pomalejším rozjezdu se naskytá rychlá a drsná akční jízda, kde se opět s vervou sobě vlastní vyšvihl Keanu Reeves. Svoji roli zvládl očekávaně dobře, i když bych si u něj představoval přeci jen o něco drsnější výraz. Snímek je jinak ve své podstatě obdivuhodný. Nemohu se ale zbavit dojmu, že je tu určitý pokus zopakovat akční fenomén světoznámého krále akčního filmu HK režiséra Johna Woo.  Ale chyba lávky, ten svého nástupce dlouho mít nebude. Na druhou stranu je škoda, že takovýto námět zrovna on nenatočil a že roli Johna Wicka nevzal jeho kmenový herec Chow Yun-fat. To by byla teprve jízda. Chad Stahelski a David Leitch mající v takovýchto filmech zkušenosti coby kaskadéři to spolu zkusili po svém a dá se říci, že se jim zdařilo. I přes určité chybičky je snímek patřičně rychlý, krvavý a šílený. Pánové to rozjeli naplno.


Dodatečné informace

Původní název:
John Wick (více)
  • USA John Wick
Premiéra v ČR:
23. 10. 2014
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
88,76 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
John Wick je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce John Wick


Podobné


Powered byJustWatch