Čtyři dohody

77%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Dušek je skvělý herec a zajímavý člověk. A proto vydržíte se u toho ty necelé dvě hodiny bavit.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Zajímavé poznatky, prezentované naprosto fantasticky s neméně fantastickým Jaroslavem Duškem, jehož přednes i pohyb nechává diváka se zábavně vzdělat. Výborná práce.
Klajnik
Klajnik
8 504 bodů
0
Zajímavé je, jak se to Duškovi podařilo namíchat způsobem, který mnohé zasáhl natolik, že si Čtyři Dohody získaly takovou popularitu. Vždyť je to jalová moudrost pro ezoterické blby, co si luští budoucnost z vlastní dlaně spojena s tragikomikou rodičovství. Asi proto to zaujalo tolik lidí. Mě sral i ten přednes. Dušek tak rozvláčně okecává myšlenku, aby tomu představení vtiskl humornou složku, přičemž mně těmi bezbřehý vtipy způsoboval úzkost, v níž jsem musel setrvat, aby se dozvěděl, že vlastně říká kravinu, která je napůl banální a napůl nepřesná. V komentářích pod záznamem na youtube lidi píší, že jim to dalo víc než kázání v kostele, humanismus a filosofie dohromady. Zajímalo by mě, jak moc se dotyčný seznámil s filosofií a humanismem. Podle mě vůbec, páč je nepříliš vnímavým hlupákem. Ono je totiž tohle představení postavený na stejnojmenný knize, která je určená těm, kteří chtějí přeskočit všechny ty moudré knihy, co byly v různých etapách napsány velkými mysliteli a vstřebat výtažek moudrosti v této jedné knížce, kteří čítá 136 stran. V té jejich duševní malosti, pomatenosti i neschopnosti kriticky uvažovat jim to zní strašně woke a pak tvrdí, že svět by byl přeci lepší, kdyby se tím lidi řídili třeba jen z poloviny. Když jsem vyjádřil svůj nesouhlas s nesmysly, které Dušek tvrdí, tak jsem byl odpálkován tím, že na takové "myšlenky" nemám kapacitu. Zajímavé jest, že jsem za uplynulý týden přečetl Sarteův "Existencialismus je Humanismus" a "Svět Vnímání" od Merleau-Pontyho a následně na to napsal seminárku. Spíš tedy soudím, že blbej nebudu. Naopak - myslím, že jsem natolik inteligentní, že dokážu prohlédnout strukturu toho, jak se může taková sračka uchytit u mnohých nepříliš vnímavých a pomatených.
kery-
kery-
3 671 bodů
10
Viděno 15.9.2021 live v KD Veselí nad Lužnicí. Skvělé!
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Fascinující, úžasné, pravdivé, inspirující a dokonalé. Knihu jsem nečetl, ale tohle mě naprosto odpálilo. Jen s velmi málo věcmi a lidmi se dokážu ztotožnit a zde je ztotožnění téměř 100%. Tohle by měli promítat studentům ve škole. Tohle by měl vidět každý. Minimálně každý, kdo se chce rozmnožovat. Haleluja!!!!!
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
8
Rozhodně se nejedná o film, jen záznam divadleního představení proložený černobílými záběry, které mají něco ilustrovat. Jako knížka, rozhlasový záznam a divadlo absolutně výborné. Jako DVD - KINO záznam one man show to můžete poslouchat při vaření, čtení, nebo ze zájmu sledovat, jak tato divadlení přednáška funguje. Obsah je toltécky skvělý a Jarda Dušek je vynikající rétorik, který přeříká
  • obsah
  • jen divadlení záznam bez přesahu