Fantastická zvířata a kde je najít

74%

Komentáře a recenze 98

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6.5
Nabízí se mi porovnání se sérii Harry Potter,ale je to jako bych měl míchat jablka s hruškami. Oba dva filmy jsou totiž zcela rozlišené. Jediné co je spojuje je to prostředí ve kterém se odehrávají. A právě to prostředí je tím největším tahákem tohoto snímku. Každý si ve filmu přeje najít náznak,nebo menší odkaz na Potterovskou sérii. Mne osobně tento snímek velmi zklamal. Dějově mě to příliš neokouzlilo a hlavní hrdina mi byl nesympatický (Jak zjevem,tak chováním,kterém mi ve své popletenosti častokrát připomínalo Jacka Sparrowa). Celý film slouží spíše jako představení postav a nejrůznějších zvířat žijících v tomto světě.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
Tak toto se mi moc nelibílo. Příběhy Harryho Pottera byly daleko propracovanější a i když téměř o 20 let starší, tak troky působily téměř srovnatelně. Příběh fantastických zvířat není zrovna dobrý, některá zvířata působí až směšně, jsou neskutečně přebarvená. Pro mě to zkrátka nebyla moc dobrá podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Jestli někdy dostane nějaký superpočítač za úkol bez lidského přičinění udělat film, bude vypadat přesně takhle (jen budou navíc dávat smysl pravidla nastaveného světa). Je tu všechno krom života.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Harry Potter taky prvním dílem úplně neoslnil, takže naděje na zajímavou sérii tady určitě pořád je...jenže zatímco v Harrym už po prvním díle bylo celkem jasné oč vlastně půjde dál, tady z toho moc chytrý rozhodně nejsem. Nekoukalo se na to zle, ale vyšumí to z hlavy rychleji než jakákoliv jiná Potterovka. I díky absenci fakt zajímavých postav (Colin DeppFarrell to sám nezachrání).
lamps
lamps
15 150 bodů
7
Ano, mám pro Rowlingovou a její vyprávění slabost a kdybych si měl spontánně vybrat, v jakém libovolném fikčním světě chci strávit zbytek svého života, nebyla by to ani Středozem, ani Pandora, ale kouzelnické společenství, kde si můžete přivolat pivko z ledničky, aniž byste se museli zvednout z gauče od famfrpálu. Zvířata jsou uspokojivým intrem do nové série, které vyloženě překypuje vizuálními nápady rozvedenými do nejmenších detailů a především hmatatelnou láskou a fascinací vlastním prostředím a jeho neomezenými zákonitostmi, kterou pak úspěšně, skrze roztomilou postavu nečara Kovalskiho, převádí i na oslněného diváka. Bohužel, s příběhem už to tak slavné není. Rowlingová totiž tlačí dohromady více dějových linií, které plynou nezávisle na ostatních a ve finále jsou spojeny dost kostrbatými a tenkými oslími můstky, přičemž černokněžník Grindelwald, největší plánovaná stár celé série, je pro vývoj příběhu v podstatě zanedbatelnou a zbytečně nastrčenou figurkou. Temnější potterovský feeling je tytam, ale Yates rozhodně odvádí výbornou práci a drží film správným načasováním humoru a příjemným tempem alespoň v sympatických mezích kouzelné dětské rozprávky, což platí i o hercích. Uvidíme, co přinese pokračování, jemuž se tenhle díl očividně přizpůsobuje až příliš...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
J.K. Rowlingové už asi došlo všech těch miliard liber které vydělala na Harry Potterovi a rozhodla se vrátit do stejného světa avšak o 70 let dříve. K Harry Potterovi mám velmi silný vztah (První díl byl první film který jsem kdy viděl). Proto zatímco co několik lidí považovalo Fantastic Beasts za zbytečné (nepropracované) dojení ságy, já byl zvědavý a důvěřoval jsem. Začal bych u toho jak se Fantastická zvířata od Harryho Pottera liší. Takže za 1) zatímco v Harry Potterovi byl hlavní hrdina mladý chlapec který musel téměř velký svůj čas ve filmech trávit ve škole a měl neustále otázky, Fantastická zvířata nabízejí hrdinu Mloka Scamandera, který je s kouzelnickým světem seznámený a do školy už nechodí. Ve filmu nestrávíme v žádné škole ani minutu a opravdu se spíše dočkáme zjišťování jak kouzelnický svět funguje (to je přece jen důležitější). 2) V Británii nestrávíme ani minutu ale tentokrát se díváme jak to funguje v Americe. Vzhledem k tomu, že hlavní hrdina cestuje po světě můžeme se v dalších dílech podívat po objevování jiných zemí (Čína, Francie, Německo). Vzhledem k tomu, že jsme všech 8 dílů Harryho Pottera prožili v Británii je to osvěžující. 3) V tomto filmu mají větší roli nečarové (dobře mudlové!) a dočkáme se náhledu jak funguje symbióza světa čarodějů a nečarů (dobře mudlů) Fantastická zvířata navíc působili jako film který už z ukázek vše vyzradil. Film si však spoustu triumfů nechal až do samotného filmu. Herecké výkony jsou kvalitní a svět řádně propracovaný. A především když znova slyšíte ty známa slova jako mudlové nebo Bradavice jste hrozně dojatí. A myslím, že fantastická zvířata budou fungovat i pro člověka který Harryho Pottera nikdy neviděl. Fantastická zvířata totiž vůbec nejsou jako Harry Potter. I přes to, že je v tom stále jistý druh pohádkovosti je to značně temné. Krátce před koncem však nastane jedna řádně podivná scéna kterou je těžké pochopit. Po druhém shlédnutí kdy budete mít více času koukat na detaily by to mohlo dopadnout značně líp. A co se týče srovnání co je lepší jestli Potter nebo zvířata, řeknu asi takhle: Jak chcete srovnávat sedmidílnou (dobře sedmidílnou a půl) sérii proti jedné která teprve začala a než skončí potrvá to ještě 8 let?!
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Nic převratného se nekoná, super efekty, pár vtípků a opět výbornej Eddie, za něhož dávám hvězdu navíc. Samozřejmě fanoušci HP uchcávají blahem při každé zmínce o Brumbálovi nebo jiných odkazech na HP. A Johnny Depp......no comment :-) 71%
avenis
avenis
7 909 bodů
10
Myslela jsem, že Harryho Pottera nemůže nic překonat. Může. "Fantastická zvířata a kde je najít" je VÝBORNÝ FILM. Žádní "hezouční lidičkové" (snad kromě Queenie Goldsteinové, ale té to odpouštíme, protože je hrozně milá a umí štrůdl s rúžičkama). Hlavní hrdina v podání Eddie Redmayna navzdory svým autistickým bočním pohledům postupně získá sympatie (mimochodem jeho Stephen Hawking v "Teorie všeho" byl úchvatný) a Dan Fogler jako Jacob Kowalski je prostě k sežrání. Stahujte a vychutnejte! ... (23.3.2017)
Riverdon
Riverdon
7 379 bodů
5.5
3D jsou zde vyhozené peníze za velice plochý film. Nevýrazný Eddie a celé je to takové unyle, britsky, chladné hraní si s kouzelnickou hůlkou.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Jsem rád, že až s odstupem tady píšu komentář. Nikdy jsem nebyl velkým skalním fanouškem Harryho Pottera, knížky už vůbec ne. Proto mě Fantastická zvířata nějak nezvedla ze židle, když měli přijít do kin. Každopádně, jsem mega rád, že jsem se k nim dostal znovu. Protože jsem si je kupodivu napodruhé užil o něco více. Docenil jsem, nové prostředí Ameriky oproti Anglii.Výborný Eddie v postavě Scamandera je famózní. Co mě ovšem nejvíc nadchlo byli zkrátka ta zvířata, fakt se jim je povedlo vymazlit a byla to super podívaná. Trošku škoda, že HP sága, je tak oblíbená, že by to musel být vyloženě masterpiece století, aby se to lidem líbilo stejně jako Harry Potter. Podle mě, to krásně ukazuje druhou stránku světa který už známe. Žádné děti a škola... Prostě svět čar a kouzel a to by se mělo ocenit :)