Andělé všedního dne

53%
Andělé všedního dne
Plakát traileru

Andělé všedního dne je psychologické drama s prvky hořké komedie, které se odehrává během jediného dne. Vystupují zde nadpřirozené bytosti v podobě andělů, které mají však mají lidské vlastnosti a navštěvují lidi na sklonku jejich života. Andělé se pohybují mezi lidmi neviděni a nemohou přímo zasahovat do jejich osudů, ale mohou je ovlivňovat pomocí vnuknutí a inspirace. Jeden z hlavních hrdinů příběhu je učitel autoškoly Karel, který žije nespokojeném manželství s Marií a fantazíruje o své studente Ester. Dále tu máme Zdeňka, který má v plánu se dnes zabít protože mu jeho kamarád Filip přebral ženu. Andělům to přeci jen nedá, aby se alespoň nepokusili osudy těchto nešťastníků zvrátit.

 




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4.5
Na české poměry docela solidní snímek ve kterém jde ještě vycítit rukopis Alice Nellis. Film jsem dokoukal bez problému do závěrečných titulků a to už něco znamená. Herci jsou vynikající a svým výkonem mne nejvíce potěšil Bolek Polívka a Zuzana Bydžovská.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
3.5
Nuda, nuda, nuda, kterou ani mí oblíbenci Polívka, Javorský a Bydžovská nezachrání. Prostě Viewegh :-( Škoda času.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
´Andělíčku, můj strážníčku, opatruj mi mou dušičku.´ Kdo by neznal tuto dětskou modlitbu. Každý máme svého anděla, který nad námi bdí, opatruje nás a snaží se o blaho našeho života. A děj tohoto snímku s tímto faktem závazně pracuje. Přináší zajímavý příběh o skupince andělů snažící se ovlivnit osud lidí, kterým ponurost jejich života zapříčiňuje šeď a tragičnost. Je tu několik charakterových postav se silným apetitem, ve kterých by se mohl klidně i někdo poznat. Vcelku úspěšný spisovatel Michal Viewegh vše pojal v takovém osudovém propletenci, až to zdánlivě vypadá, že řešení už snad ani není. Filozofování andělů v zájmu věci je velmi zajímavé a bez předsudků. Poklidně sledují vývoj událostí každé postavy a když se už vše blíží k tragédii, rozhodnou se po vášnivé debatě zasáhnout. Udělali však dobře? Režisérka Alice Nellis celou koncepci pojala velmi vnitřně a emocionálně. Proplouvající myšlenky celým dějem vyvolávají sílu se na danou věc podívat také z jiné stránky. Trochu mi vadí, že to nebylo pojato více artově. Takhle to spíše vyznívá jako obyčejný film bez aspektu oslovit co nejvíce vážných diváků. Nepochopitelný je také rodný jazyk Mariána Labudy. Proč v Česku jeden anděl mluví slovensky? Jinak jejich civilní ztvárnění je více než zajímavé. A tak tu máme snímek, který nevěřící v anděle buď zatratí a nebo se nad nim povznesou. Každopádně myšlenka je dobrá.

Dodatečné informace

Původní název:
Andělé (více)
  • Česká republika Andělé všedního dne
  • Česká republika Andělé
  • Česká republika Angels
Premiéra v ČR:
9. 10. 2014
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch