Lovci a oběti

53%
Lovci a oběti

Film Lovci a oběti zachycuje životní příběhy a problémy dnešních mladých lidí. Na jedné straně lásku k muzice a problémy s hledáním životní lásky, na druhé straně tvrdou realitu života současné společnosti. Osud hlavního hrdiny je poznamenán finančními problémy, ale i drogovou minulostí jeho blízkých. Ve filmu se střídají tragické momenty s vtipnými dialogy, které jsou mnohdy protkány slangovými výrazy dnešní mládeže. Děj dokresluje 12 originálních songů různých hudebních žánrů, které jsou nazpívány účinkujícími. (oficiální text distributora)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Námět je vskutku naprosto ze života a pro všechny opravdu varovný. I když má člověk dobrý podnikatelský úmysl, vždy se najde něco co vše zhatí a už se rozjíždí dluhová mašinérie že se jeden nestačí ani divit. Příběh Jakuba Nováka hodně připomíná velmi známý příběh Martina Holce ze snímku ´Bony a klid´. Tak to všechno řešil, až se dostal do naprosté beznaděje, do spárů mafie a tím i na hranu zákona. Jenomže tady je to všechno taková zábavná pohádka. Mafián Sedlák coby kouzelný mužíček... Vypadá to jako jakási inscenace s dokumentárním motivem na poli omšelého thrilleru. Proč? Když už se o Martinu Krausovi říká jako o českém Belmondu, mělo se toho náležitě a plně využít. Jako čistý thriller by takový honosný námět vyzněl daleko lépe. Klipový styl není na škodu, ale když se z toho vytrácí napětí a hlavně dramatičnost, je něco ve výsledku špatně. Zkrátka ta zábavnost je dost přehnaná. Nebo to opravdu mělo vyznít podobně jako již zmíněný ´Bony a klid´?
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
2
Taky mělo zůstat u klipu. Tenhle film má opravdu jeden z nejhorších scénářů za dlouhou dobu, kde se musí autoři neustále dopomáhat voiceoverem, aby bylo vůbec jasné, co se děje. Navíc už tu dlouho nebyl tak ukázkový hrdina-chcípák, který je hajzl a slaboch a nezaslouží si nic než co největší nepřízeň osudu. Nakonec to za něj ale zacvaká strejda Hanák, čímž se rozplývá i nějaká agenda přiblížit problematiku dlužnictví - znát principy není k ničemu, když je nedokážu zapracovat do příběhu.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8
Tak není to úplně "moje parketa" a "můj šálek kávy", těch akčních scén tam bylo až nějak na můj vkus "nadpříliš", jistou roli určitě hrálo i to, že jsem seděla tak blízko (v 6. řadě), ale ukazuje to, jaký je dnes svět! Pro nás starší někdy až nepochopitelný a "nežitelný"! A zejména ten název mi připadal hodně přesný, protože v podstatě se lidi dneska dělí na LOVCE a OBĚTI, i když vezmeme ty dnes tolik diskutované "šmejdy", tak zas jsou to LOVCI a ti důchodci nebo prostě lidi, kteří si nakoupí to jejich předražené zboží, jsou OBĚTI. Jenom si myslím, že na tu diskusi po filmu mohl přijít i pan režisér, nebo ho alespoň mohli omluvit!


Dodatečné informace

Původní název:
Lovci a oběti (více)
  • Česká republika Lovci a oběti
Premiéra v ČR:
26. 3. 2015
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění