1066: Historie psaná krví

58%
1066: Historie psaná krví
Plakát traileru
Rok, který změnil svět. Bitva u Hastings v roce 1066 změnila Anglii navždy. Vedle mnoha známých faktů o králích a dobyvatelích jsou však i všední historie obyčejných lidí, o nichž se nikde nepíše. Nyní přichází BBC s jedinečným snímkem, který ukazuje každodenní život uprostřed převratných válečných událostí




avenis
avenis
8 151 bodů
8
Vzhledem k tomu, že se jedná o televizní film, vůbec to není špatné. Kdyby byly touto formou zpracovány všechny důležité úseky lidské historie a byly používány ve školách při vyučování dějepisu, jistě by se průměrná známka hodně zlepšila. Pokaždé, když sleduji historický film, napadá mne, že dějiny lidstva jsou nepřetržitým sledem násilí, zabíjení, uchvacování a krutosti. Bude tomu někdy konec? 2.4.2015)
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Hastings Jako milovník historie a válečného filmu jsem se těšil co v tomto snímku uvidím. Nestačil jsem žasnout, bohužel v negativním slova smyslu. Kostýmy jak z vetešnictví,scénář psaný snad žákem 5.třídy, bojové scény na úrovni ochotnického divadla.Opravdu se divím Britům, jak naložili s touto , pro ně zásádní dějinnou událostí. Jen okrajově zmíním fakt, že Normané zvítězili mimo jiné proto, že jejich jízda používala třmeny a jezdci se tak mohli v soubojích zapřít. Tady se spíš zapřeli tvůrci a natočili nezajímavou a lacinou skazku. Velká škoda.

Dodatečné informace

Původní název:
1066 (více)
  • Velká Británie 1066: Historie psaná krví
  • Velká Británie 1066
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění