Krycí jméno U.N.C.L.E.

75%

Zajímavosti 4

  • Nejsložitější scéna z hlediska výpravy, kaskadérů a efektů byla vrcholná honička na ostrově Vinciguerra, která byla sestavena z natáčení v několika různých exteriérech: Hankley Common, venkovské oblasti v Surrey; tunelech v Misenu a Baia Castle v Neapoli; na silnicích v okolí Říma a v Aberystwyth na západním pobřeží Walesu.
  • Ve studiových ateliérech byla postavena řada scén, včetně naleštěného hranatého interiéru římského hotelu Victoria, ředitelství italské neofašistické společnosti, a podzemní laboratoře, kde je zadržován a nucen provádět své výzkumy Udo Teller.
  • Velká Británie posloužila jako východní Německo, protože nabízela exteriéry i kulisy postavené ve studiích společnosti Warner Bros. v Leavesdenu, včetně nechvalné proslulého hraničního přechodu Checkpoint Charlie, znovu vybudovaného v zadní části pozemku studia. Části Greenwichské námořní akademie v jihovýchodním Londýně a pomocí počítačové grafiky podstatně rozšířené historické doky v Chathamu v hrabství Kent, které figurovaly v úvodní honičce podél Berlínské zdi, umožnily týmu majícímu na starosti výpravu zajistit požadovaný vzhled a zároveň mít možnost pohodlně natáčet ve vyhovujících podmínkách. Historický závodní okruh Goodwood Circuit v hrabství West Sussex byl přestavěn italské shromaždiště, na kterém Alexander Vinciguerra může pochlubit se svým vozovým parkem.
  • Exteriéry v Římě zahrnují slavné Španělské schody, Teatro di Marcello, náměstí Piazza Venezia a Grand Hotel Plaza, ve kterém se ubytovali Solo, Kuryakin a Gaby, když se na svou stranu snaží získat famíliji Vinciguerrů. V Neapoli filmový štáb využil podzemní tunely u železáren Fonderia jako sklepení ostrovního komplexu Vinciguerra, které by mohlo být ideálním místem pro ukrytí jaderného fyzika a jeho podzemní laboratoře, další působivé exteriéry poskytl hrad Baja v Neapolské zátoce, který byl údajně postaven pro císaře Nera.