Bláznivá střela

82%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
10
Pokud by existoval žebříček nejlepších komedií/parodií,tak tohle je dámy a pánové jejich vítěz. Smrtící humor dávkovaný v takovém množství,že vás to sotva nechá vydechnout a to všechno skvěle zahrané s kamennou tváří,tak jak to uměl jen Leslie Nielsen.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Typický příklad komedie, která si dokáže dělat legraci ze všeho i sama ze sebe. U Bláznivých střel to prostě funguje. Ze všech nejraději mám asi tu třetí, ale kvalita je srovnatelná a všechny tři díly sep ohybují ve stejném duchu. Perfektní zábava typu - vypni mozek a bav se :)O Leslie Nielsonovi nemá smysl mluvit, ten se pro tu roli narodil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Jedna z top parodií. Tohle člověk může vidět několikrát do roka, ale mě osobně víc sedí Hot Shots. 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Kdyby se za parodie rozdávaly Oskary, tak Bláznivá střela by jich měla plnou nůši. Ulítlá parodie na všechno možné, kde se servírují vtipy v několika plánech je na absolutním komediálním Olympu.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Koukal jsem na to po delší době a musím říct, že už se mi to nezdálo tak úžasné jako dřív. Nielsen se pro tu roli narodil a Zuckerové s Abrahamsem dokazují, že příběh se v jejich rukou nerozpadá pouze na slepence více či méně srandovních scének, ale má ucelený parodický charakter. Jenže jak jsou některé momenty geniální a neokoukatelné, některé pasáže viditelně pokulhávají a humor je nucenější. Už jen za ty geniální vtipy (a není jich úplně málo) ale určitě palec nahoru a mé nekonečné sympatie..
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Aby se parodie stala kultovní, je z její podstaty vlastně nemožné, ale pak je tu Bláznivá střela, jenž si tenhle status opravdu zaslouží. Tehdy tenhle žánr fungoval a šlo o důstojný film, který mohl oslovit téměř každého. Leslie Nielsen s naprostou vážností sype jeden frk za druhým a vy nemáte minuty bez vtipu. Pojetí tehdejšího humoru, který nemohl urazit snad nikoho a přesto překypoval tolika nápady, nemohl urazit snad nikoho. Až je mi smutno, kam to dnešní nejen filmová společnost dopracovala.. Jen Leslie to mohl po uši v kondomu zkoušet na Elvisovu bejvalku. 80%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
/DNES LEN S MALÝMI SPOILERMI!/ Vždy keď sa niekde ukážu Zuckerovci a Abrahams viem ,že mám čakať skvelú komédiu. A to sa aj naplnilo. I keď film spadá do žánru paródie ,vždy môžem vďaka tejto trojici čakať kvalitne odvedenú prácu. Ich paródie sa od novodobých potomkov tohoto žánru líšia hlavne tým ,že zatiaľ ,čo nové filmy spoliehajú na ofenzívny ,vulgárny a nedospelý humor plný sexuálnych narážok na úrovni 15 ročných pubertiakov, Zuckerovci si išli svojou cestou. Všetko toto vyhodili a spravili príbeh s normálnou zápletkou ,ktorý by sa aj kľudne mohol stať, len ho komediálne prehrotili a navrch toho všetkého pridali paródie na nejaké udalosti, alebo rovno na filmy. A takto to presne má vyzerať. Niekomu by mohol prísť príbeh o starom policajtovi ,ktorý vyvádza hovadiny ako odlamovanie penisov sochám dosť infantilný ,ale je to podané s takým šarmom a dôstojnosťou ,že tomu odpustíte všetko. Za zmienku určite stojí aj zbytok série a im podobné paródie od rovnakých tvorcov ( viz. Airplane! a Hot Shots! ). Ak to mám všetko spočítať film si odo mňa odnesie 90% ( nie nepríde mi to prehrotené ) a legendárnu Známku: S ... Vrelo odporúčam všetkým fandom komédii...a Leslieho Nielsena...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
10
Jedna z nejlepších komedií. Niselsen prostě dokáže rozesmát i po těch letech.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
genialita. jedna z naj filmových parodií všetkých čias a taktiež prvý film u ktorého som doslova "uchcával smiechom". nielsen je genius a drebin je prototip muža snov (dokáže predstierat orgazmus-ženy čo chcete viac?). nenechajte si to ujsť.
jirka26
6 288 bodů
8
nESMRTELNÝ Nielsen.