Miluj souseda svého

75%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Asi nejen mě napadlo přirovnání ke Gran Torinu: příběh chlapa, který toho má dost za sebou a přeje si především mít svůj klid a pokoj, a jeho mladého problémového souseda, který se nezván vnutí do jeho pozornosti. Jenomže Bill Murray není Clint Eastwood (naštěstí - a to můžu oba dva!) a režisér-scénárista Theo Melfi přesně ví, co z něj dostat; takže Vincent má na rozdíl od svého předchůdce s kultovním autem pozoruhodnou slovní zásobu, zálibu v chlastu, sázení a těhotných ruských prostitutkách (neodolatelná Naomi Watts). Svého pubertálního souseda Olivera (Jaeden Lieberherr) tedy "vychovává" s péčí mrzouta a cynika znalého záludností světa. Kdo zná Murrayho herectví, je mu jasné, že si ho nakonec zamilují nejen diváci ... :-)
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Lidsky natočené komediální drama s excelentním Billem Murray, za mě je to jeho jeden z nejlepších hereckých výkonů. Příběh stárnoucího životem zkroušeného a zhýralého muže, kterému do života vstoupí malý kluk. Bez zbytečných klišé a přehrávání se mi dostalo čistého pěkného filmu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Vlastně se jedná o citový příběh o tom, jak dvanáctiletý Oliver dokázal změnit život bručouna Vincenta a ještě v něm najít životní vzor. Neuvěřitelný, avšak fantastický příběh s kapkou nějakého toho dramatu a úsměvných situací. Ano, i přes smutný osud jednoho člověka dokáže být vtipný, aniž by sklouzával do trapnosti a vůbec neochvějnosti daných skutečností. Charakter Vincenta má vlastně zcela reálné základy a Bill Murray ho dokázal zahrát vskutku přesvědčivě. Ani Jaeden Lieberher v roli Olivera nezůstává pozadu. A jeho matka Meggie v podání Melissy McCarthy? Prostě úžasná. A aby toho nebylo málo, máme tu i ruskou a dokonce těhotnou ´lehkou´ ženu Daku, která tu má také své nezastupitelné místo. Dějově se podařilo spojit nejnepravděpodobnější skupinku lidí, mezi kterými to skutečně až překvapivě funguje. Vrcholem všeho je však scéna, ve které Oliver svým projevem vyznamenává Vincenta. Tak tohle dokáže přinést i slzy do očí. Scénář je velice dobře propracovaný do nejmenšího detailu a je také velice dobře natočený. Nic naplat, krásný film.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
We got Bill fucking Murray and that should do! Bezelstná antisofistikovanost tohohle nekonečného klišé mě urážela překvapivě málo, protože Bill je prostě frajer a utáhne to. Skutečně není mnoho jiných důvodů tenhle film ocenit a paradoxně to působí až uvolňujícím dojmem. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Příjemný film s ubručeným Murraym, který ale nenabídl nic, co bych už neviděl. Příběh zapšklého dědy, který se má starat o mladého klučinu už tady párkrát byl v lepší formě (Kolja).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Miluj souseda svého je příjemná tragikomedie, u které se sice nebudete válet smíchy, ale pobavíte se a nudit byste se rozhodně neměli. Naomi Watts přijala pro ni netypickou roli ruské prostitutky, která se obléká na ebay a svou postavu ozvláštňuje skvělým ruským akcentem. V roli netypické svobodné matky se objeví Melissa McCarthy a je dobré dodat, že konečně jí někdo zkrotil do zajímavé neiritující polohy. Bill Murray je jedinečný!
avenis
avenis
8 056 bodů
6
Myslela jsem, že uvidím něco ve stylu "Dennis - postrach okolí", ale ne. Vincent není Wilson a Oliver není Dennis. Což je pochopitelné, protože je tu rozdíl dvaceti let a i žánrově jsou oba filmy rozdílné. Vlastně každá z postav tu řeší nějakou tíživou životní situaci, takže pro komické situace mnoho prostoru nezbývá.
Teresie
Teresie
1 187 bodů
9
Bill Murray forever !
tedoun
tedoun
923 bodů
7.5
Očekávání bylo obrovské a výsledek gigantické!!! Bill Murray je naprosto živa legenda
les62
593 bodů
8
Dobře udělaný film se zářivou hvězdou první velikosti. Pan Murray předvedl opravdu skvělý herecký výkon podpořený dalšími spoluhráči. A tak nevadí ani "americký konec" (oni je prostě umí). Příjemný, odpočinkový film, který kupodivu ani nedá moc nahlédnout pod pokličku smutného života hlavního hrdiny.