Totem vlka

62%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Krásný snímek o tom, jak člověk narušuje přirozenou rovnováhu přírody kvůli svému osobnímu prospěchu. Scény s vlky jsou moc pěkné, krásné planiny a slušný příběh. Film lahodí oku a Čínskofrancouzská koprodukce překvapivě dobře zafungovala. Za mě moc pěkný dobrodružný film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Protože je u nás v Pekingu špatný vzduch, vydal jsem se do ř.ti světa (Mongolská step) a protože jsem vždycky chtěl mít psa, pořídil jsem si malého vlka. Moc mi to nesedlo. Činský tajtrlík byl na facku, děj takový nijaký a to prostě nezachrání ani ta divoká příroda a fain hudba.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Annaud tentokrát nejde do hloubky, pouze líbezně krouží na povrchu dosti nepůvodní a jednoduché pohádkové rozprávky, která navzdory velké řemeslné profesionalitě a dobrému člověčímu srdíčku nemá čím překvapit a vlastně ani dojmout. Vyprávění je svěží jako jarní vítr na majestátních mongolských stepích a technicky náročné scény s divokými zvířaty opět berou dech, ale scénář poněkud selhává v přirozením propojení všech dějových motivů a především v oblasti přátelství a porozumění dvou živočišných druhů nedosahuje zdaleka takové intenzity jako například dnes takřka zapomenuté VOLÁNÍ VLKŮ. Od filmaře Annaudova formátu tedy zklamání, jako věrný náhled do čarokrásné přírody s její specifickou mytologií a životním řádem ale velmi příjemné a autentické dílo...
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7
Slušný film , krásné exteriéry, opět neuvěřitelná práce se zvířaty.......avšak katarze se nekoná, celý příběh na konci vyznívá jaksi do ztracena. Annaud točit se zvířaty umí...ale někdy film jako celek prostě zvadne někam jinam...Tak možná příště mistře :)....................
Teresie
Teresie
1 187 bodů
9.5
Zajímavý a inteligentní film plný poselství. Viděno na Febiofestu - po filmu diskuze s režisérem. Ano, tohle byl opravdu zážitek vidět a slyšet Jean - Jacquese Annauda !!!!!!!!!
  • příroda
pejtanek
pejtanek
156 bodů
9
Nezapomenutelný film, režiséra mám velmi rád, za mě super.