Kouzlo měsíčního svitu

67%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Další Allenova ulepená snobárna, která už ztratila kontakt s realitou a trousí životní moudra podepřená nesmyslnými a polopatickými konstrukty. Laskavější než Zdeněk Svěrák a povznešenější nad krušností světa než Jiří Menzel. Třeba až mi bude 150 a budu nutně potřebovat vytvořit nějaký sebeklam, ve kterém dožiju, opráším s nadšením tuhle blbost. Zatím ne, díky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ten Firth mi tady moc neseděl, ale jinak další fainový Woody, který je se svým humorem prostě nezaměnitelný.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Pokud si odmyslíme, že film točil Woody Allen, tak romantická linie filmu příliš konzistentní není a některé scény jsou docela nevyrovnané. Na druhou stranu scéna v bouřce nebo na hvězdárně jsou zase napsané, natočené a zahrané naprosto skvěle, k tomu skvělá výprava, krásná Emma Stone a je to naprosto v cajku.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6.5
Emma Stone a Colin Firth jsou oba tak trochu po svém okouzlující, i když k sobě mi příliš nepasovali a nějakou vzájemnou přitažlivost bych jim nevěřila. Ukecaný film, typický Woody Allen, jeden dialog za druhým, slova doslova prší ze rtů jednotlivých postav, je to hravé, celkem vtipné, ale trvalý dojem to ve mně nejspíš nezanechá.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8
Trochu delší čekání jak to vlastní Woody Allen míní. Opět jedna z verzí Pygmalion. Zápletka je průhledná jak čisté sklo. Tady to mohl Allen trochu zkrátit. Překvapení nespočívá v odhalení podvodu, ale v tom, jak pěkně se to ke konci rozjede. Dialogy v poslední půlhodině opravdu stojí za to. Velmi vtipné, chytré. Stanley, mistr světa v kouzelnictví vysvětluje Sophii, která ho málem přelstila, jak je dokonalý a o co přijde, pokud si vezme toho bohatého troubu Briceho.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Woody je kouzelný...pokaždé trochu jinak. Po Jasmíninych slzách trochu méně dramatišnosti a o to více toho krásného , jakoby tichého a lahodného humoru.
winetach
winetach
1 927 bodů
8
Gentlemansko-snobský nákuk do života striktne racionálneho kúzelníka, ktorému popletie zdravý úsudok mladá "veštica" na francúzkom vidieku 20tych rokov... úžasne sa počúva vycibrená gentlemanská angličtina Colina Firtha, s dabingom asi by to bolo za 3 hviezdy.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
8
Luna rozvířila kouzelný hvězdný prach, který se usadil na příběhu jenž je nafouknut Woody Allenovskou scénáristickou genialitou. Hrátky se slovy, které mistr vždy umí velmi příjemně vměstnat do úst herecké společnosti, jsou hřejivě malebné a rozhodně nenudí. Colin Firth opět ukázal jak umí brilantně prodat svůj šarm a hlavně herecký um. Emma Stone by zas svou neutuchající roztomilostí mohla rozladit nejeden tranzistorový přijímač, který je pevně ukotven v síti kmitočtové frekvence. Kouzlo měsíčního svitu je balzámem na duších těch, co rádi se nechají unést v hvězdném korábu vtipné noblesy.
Pegas1632
Pegas1632
299 bodů
7
Klasicky příjemnej Woody - oddychovka. Colin je výbornej jako vždy, Ema je taky fajn, ale jeho kvalit prostě nedosahuje Příběh je prostý, průhledný, protkaný klasickým Allenovským humorem a nadsázkou - ale nic co by bylo nutné vidět na velkém plátně - skalní fanoušci Allena nebudou zklamaní, pro nefanoušky je to prostě jeden z mnoha jeho asi brzo zapomenutých filmů.
mia.s
91 bodů
4.5
Hned na zacatek musim upozornit, ze nejsme uplne fanda Woodyho filmu.. Tento pribeh byl pro mne az priserne povrchni nic nerikajici. O nejak jiskreni mezi hlavnimi postavami se neda mluvit vubec. Po 15 minutach jsem si to pretocila na poslednich 15 minut a nemam pocit, ze bych o cokoliv prisla.