Pod rouškou noci

63%
Pod rouškou noci

Joe Coughlin je v jádru dobrý člověk, muž pevných zásad a vytříbeného smyslu pro spravedlnost. A také hlava mafiánského impéria a nelítostný gangster, který se umí drsně vypořádat s konkurencí, Ku-klux-klanem či kýmkoliv jiným, kdo se mu postaví do cesty.

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. Režie a scénáře se ujal držitel Oscara Ben Affleck. (Freeman Ent.)




Recenze: Pod rouškou noci

Kinobox.cz
50%

V tomhle filmu je spousta náznaků něčeho hodně kvalitního. Některé scény a někteří herci v něm sem tam zazáří. Ale jde zatím o nejslabší Affleckův režijní počin a v této podobě by bylo lépe udělat z něj vícedílnou minisérii na HBO, kde by se děj mohl patřičně rozmáchnout a postavy by dostaly potřebnou hloubku.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Na papíře to všechno vypadalo moc dobře,ale převést to na plátna kin se vůbec nepodařilo. Ty dvě hodiny,které film má jen tak načrtly charakteristiku postav a vše mi přišlo takové ve spěchu. Chování postav bylo zcela nelogické viz postava Afllecka. Hrozně nechtěl mít s gangstry nic společného,ale za chvíli už patří mezi ty největší lumpy. Jako plus bych ocenil to zasazení do 20.let minulého století. Vše vypadá velmi dobře od kulis až po kostýmy. Aflleck je jako scénárista a režisér na top úrovní,ale tentokrát si na svá záda naložil až příliš. Přece jen scénář-režie-hlavní role to se dá jen těžko ukočírovat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Čuju za tím vším námět na mafiánskou fresku z ranku Casina a spol, ale co z toho, když film působí dojmem sestříhané minisérie na povinný celovečerák. Technicky i herecky ale (až na znuděného Bena) parádní, hlavně mladší z rodu Fanningů si to dost krade pro sebe.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
5
Ben Affleck si zde zahrál hlavní roli, napsat si scénář a sám si to zrežíroval. Je to klasická gangstereka s romantickým příběhem. No, ale kde není romantika? Film bez lásky je přeci jen jako pomeranč bez šťávy. Postavy jsou dobře vykreslené, kostýmy a prostředí odpovídá době. Působí to jako film ze starých časů, ale místy je to nuda. Proč tomu tak je? Je to až moc přeslazené a ukecané. Akce je dobrá, ale moc ji není... Mám z toho smíšené pocity. "Jak jsem říkal, nejsem gangster." - 50%.

Dodatečné informace

Původní název:
Live by Night (více)
  • USA Pod rouškou noci
  • USA Live by Night
Premiéra v ČR:
12. 1. 2017
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
108 mil. USD
Tržby:
22,68 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pod rouškou noci je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch