Chappie

69%
Chappie

Režisér filmů District 9 a Elysium představuje snímek Chappie. V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)




Recenze: Chappie

Kinobox.cz
60%

Film se vizuálně tváří jako hardcore sci-fi, ale jeho zápletka má mnohem víc společného s pohádkou. Rozhodně není záhodno se ptát "Jak můžeme pomocí elektrod zkopírovat něčí duši na USB stick?", "Co dokáže výpočetní cluster z deseti Playstationů 4?" nebo "Proč trvá smazání souboru o několik řádů déle, než bezdrátový upload téhož souboru?"


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Chappie je takový Číslo 5 na drogách a je to vážně zábava. Neill Blomkamp má sci-fi v malíku na noze a prostředí zdecimovaného Johannesburgu ztvárnil dokonale. Nejvíce mne potěšilo obsazení obscénní dvojky Die Antwoord do hlavních rolí. Oni se do tohohle prostředí hodí jako prdel na hrnec. Navíc je film podkreslen jejich muzikou a to je pro mne úplně mega.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Snímek vyjadřující citový obraz a lidskost robota, o kterém tento snímek je, velmi připomíná známého a legendárního robota č. 5. Není od věci, že takovýto námět je velmi přitahován, neboť v této oblasti je mezi vědci stále mnoho otázek. I tady takovýto robot velmi zkouší a prochází si krutostmi života , ale i radostmi a štěstím. Mnoho humorných situací i bolestivých momentů, kdy je divák nucen s ním soucítit, dává ohromný divácký zážitek. Ano, citový útok na divákovu mysl se tu nachází, ale nakonec, proč ne. Příznačné je, že se to tu v akčních efektech nepřehání, jak je poslední dobou zvykem, a že to má jistou reálnost. Na to, aby měl takovýto robot tak lehké a hlavně plynulé pohyby však odteče ještě hodně vody. Snímek je takřka pro celou rodinu a dá se říci, že má hlavně u starších dětí šanci k oblíbenosti jako tehdy onen č.5. Jestli tomu tak skutečně bude ukáže čas.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Nejotravnější film od Pěny dní. Hyperaktivní a tupé. Od skvělého režiséra, ale k ničemu. Neill by hodně potřeboval zaměstnat nějakého scenáristu. Opravdu jsem to protrpěl.

Dodatečné informace

Původní název:
Chappie (více)
  • USA Chappie
Premiéra v ČR:
12. 3. 2015
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
49 mil. USD
Tržby:
104,4 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Chappie je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch