Nezlomný

70%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Životopisné snímky prostě můžu. Nezlomný je opět důkazem toho, že nejlepší lidské příběhy dokáže vymyslet sám život. Angelina Jolie mne velmi mile překvapila. Její režie je sebejistá, precizní a dokonalá. Celý snímek dokázala odvyprávět bez zbytečného patosu a přehánění. Herecké výkony jsou excelentní a to především výkon Jacka O’Connella. Kamera je působivá a zde není vůbec co vytknout. Já jsem s konečným výsledkem velmi spokojený a dávám 75%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Pro Angelinu Jolie to jistě byla ohromná výzva posadit se na režijní stoličku a natočit dramatický osud sportovce běžeckého talenta Louise Zamperiniho v době druhé světové války. Podobných námětu už bylo natočeno více dost a tak také určitě bylo hodně těžké se podobným projektům alespoň vyrovnat. Což o to, sepsaný scénář po dějové stránce není špatný a události v plynulém ničím nerušeném tempu taktéž nejsou natočeny nijak zle, ale bohužel mi tu nějak chybí citová položka dramatických a drsných nelidských scén. Je sestřeleno letadlo a nám je to jedno, to se v boji prostě stává. Zachráněná posádka je na záchranném člunu na moři plného žraloků a nám je to jedno. I to se může stát. Nic divného. Když fanatický japončík v zajateckém táboře krutě zachází s naším hlavním hrdinou, je nám to zase jedno. Takové věci se prostě stávali. V ději zkrátka chybí napětí a hlavně dramatizace, která by šokovala až děsila. I přes svou dlouhou stopáž tak snímek, co se týče celkové atmosféry, vypadá spíše televizně, což je ohromná škoda. Tohle mělo rozhodně navíc.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
To je tak, když se nejschopnější lidi v oboru sejdou pod vedením někoho bez vize a talentu. Filmoví teoretici se vždycky dohadovali, kdo že je to ten autor filmu. A argumentovali těmi nejlepšími jako Občan Kane a Vertigo. Šli na to špatně. Že na režisérovi všechno stojí, nedokazují ty od mistrů, kde se snadno řekne, že tu geniální kameru dodal prostě kameraman, ale právě ty od privilegovaných rozmazlených a notně neschopných spratků jako Angelina Jolie, která si může najmout nejlepší lidi od fochu (krom herců), ale nic z nich nedostat. Pak je naprosto jasné, co tu chybí - režie. A tenhle film jde buď prospat, nebo za jeho prázdnou aroganci, proti které se mám leda tendenci co nejarogantněji vymezit, nenávidět. 1 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Silný příběh a zhruba do poloviny fakt dobrá podívaná. Pobyt v japonském vězení už ale takovou sílu neměl. Úvodní letecká válečná scéna parádní.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
O Nezlomném se hovořilo velmi dobře do té doby, než se objevil v kinech a vyšly na něj kritiky. Novináři film oznámkovali průměrnými známkami, což po více než půl roce od premiéry neodpovídá hodnocení diváků, kteří film udržují naopak na známce 7.2 na imdb.com. Obchodně film dopadl slušně a i přes vysoký rozpočet se zaplatil a vzhledem k oblíbenosti válečného žánru v televizích bude jistě hojně rotovat v televizích. Nezlomný není špatný film, ale mohl být mnohem lepší.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Na Andželínu slušná práce, ale takovej Eastwood by tomu dal větší koule. Jinak s hlavním hrdinou se člověk sžije parádně a děj příjemně utíká. Zajímavé vidět samé neznámé tváře v tak velkém filmu. Je znát, že dolarama holka nešetřila. Scéna s kládou (levý horní roh plakátu) byla silná, to zase jó. Jen škoda, že reálný hrdina se premiéry nedožil, ale před ním klobouk dolů!!! 69%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Protože moje kolegyně denně běhá, šla jsem se na tento film o slavném americkém běžci podívat. Nečekala jsem od toho prakticky nic, ale mile mě překvapil. A Angelina Jolie je jako režisérka vážně dobrá, jak zjišťuji! Možná je lepší režisérka než herečka! :-)
limeta
limeta
5 179 bodů
9
Skvělý film s neuvěřitelným příběhem, jehož hodnotu umocňuje právě to, že je podle skutečných událostí. Od Angeliny jsem nečekala nic moc, o to milejším překvapením byl výsledek. Válečné filmy můžu a tenhle má několik silných momentů. U mě super
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Byl jsem skeptický směrem k tomuto filmu. Už jen proto, že režisérské počiny od našich poloviček jsou většinou slabé odvary. Nicméně tento odvar bych rozhodně přívlastkem slabý nenazval. Naopak, fakt se mi to líbilo. Sice bylo vidět, že se v některých pasážích Angelina snažila hrát trochu až přehnaně na city, ale ve výsledku jsem to celkem bez problémů akceptoval. Nevadila mi ani delší stopáž, film se odvíjel celkem v tempu. Nebyla tam žádná slabší pasáž, kde bych nějak ztrácel pozornost. Dobře stavěné a poutávé dialogy spolu s hereckými výkony posílají tento film vysoko v mém žebříčku. I jako válečný film v úvodní fázi toto dílo obstálo. 80% je myslím adekvátní ohodnocení.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Japonské vojenské vychování je jasné: Buď zvítězíš nebo zemřeš. Ať rukou nepřítele nebo tou svojí. Podle toho se také chovali k zajatcům, jak nám ve filmu laskavě připomněl velitel jejich koncentráku. A tak zatímco Němci pečlivě vybírali a cvičili dozorce a velitele k tomu, aby byli zvlášť krutí, u Japonců to byla otázka cti. A tak se náš hrdina poněkud kuriózním a z mého pohledu trochu nepravděpodobným způsobem dostává na místo, kde musí nejen čelit samotnému ďáblovi, sáhnout si na úplné dno, ale také připomenout nám ostatním, že člověk dokáže neuvěřitelné věci. Když tedy zrovna nesedí v teploučku přilepený ke klávesnici. Je dobré vědět, že nejen Hitler dokázal být nemilosrdný. Během druhé světové války zabili japonské jednotky na 10 milionů Číňanů, z čehož 70% tvořily civilní oběti. To a jejich chování k zajatcům nám ukazuje, že fanatismus dokáže mít různé podoby a žádná z nich není hezká. Film rozhodně doporučuji.