Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

62%

Komentáře a recenze 135

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Je smutné,že jsme museli tááák dlouho čekat než se tihle dva společně potkali v jednom filmu. Za tu dobu se nám na plátnech vystřídalo plno komiksových postav a těch příběhu a akce jsme už mohli vidět opravdu požehnaně. Možná i proto DC přichází s křížkem po funuse,protože jsme se za ta léta prostě komiskovek přejedli. Sice zvolili opačný přístup na rozdíl od Marvelu a pojali příběhy spíše temně,ale výsledek se příliš nepovedl. Film se bere příliš vážně a i když to na papíře možná vypadalo dobře a cool,tak výsledek je spíše rozpačitý. Jediné pozitivum na tomto snímku vidím v postavě Afflecka,který mi dokázal,že je adekvátní náhradou za Balea. Snydera považuji stále za dobrého režiséra,ale tímto si u mne udělal vroubek. Vypravěčsky nezvládnuté a na sílu strojově splácané dohromady,tak aby se výsledek zavděčil všem. Finále,tak to je jen digitální bordel ve kterém se jen těžko budete orientovat a ještě hůře si ho budete užívat.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Na filmu jsem byl v 3D, což nedělám často, protože mě časem začne bolet hlava a 151 minut není málo. Kino bylo přezvučené a tak jsem si užil skvěle vybasovaný hudební doprovod slušného snímku se dvěma mými oblíbenci Batmanam a Supermanem. Za mě byl Batman předimenzovaný, aby se vůbec mohl partičce postavit, Supermanovi nemluvě, ale právě proto se mi dostalo naprosto exklusivně přepálené akční podívané. V tomto žánru mi to nevadí a tak hodnotím sedmdesáti procenty.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
No... Plus je, že na rozdíl od Muže z oceli jsem během finále z té úmornosti neusnul, ale jinak je to rozhodně ne-e. Většinu stopáže se scenáristé pokoušejí vehementně a tím neúspěšněji budovat přesvědčivý konflikt v tom šíleném přeplácaném guláši, aby se nakonec všichni prostě potkali a začali rubat. Jen tentokrát se pětkrát zdůrazní, že město je vyklizeno, aby nebyl faux pas jako minule. Superman je ale stejně plochý a Wonder Woman přesně tak nuceně a naprosto mimo kontext vecpaná, jak se všichni báli. A kapitola sama o sobě je čistá duše Ben Affleck, jehož Batman je postava mdlé inteligence (mírně řečeno) a emo attention whore. Jeho traumata, noční můry a hejt na Supermana jsou svou bezelstností opravdu legrační, ze zasmušilého rytíře je v podstatě urputný prosťáček s neustále stejným přihlouplým výrazem, který je ve všem nějak pozadu. A Lex Luthor, který nemá zřejmě žádný jiný cíl, než být evil maharádža, rozhodně není důstojným soupeřem a všechny proti sobě svede jen proto, že si postavy přečetly název filmu a rezignovaně směřují ke střetu, k němuž neexistuje uvěřitelný důvod. Když se pak pointa sporu dvou legend postaví na jisté shodě křestních jmen, můžete už se jen nahlas smát. A aby mi ta debilita nevadila, nesmělo by to tak moc stavět na depresi a nenávisti všech vůči všem - je to ještě mnohem méně odlehčené než Nolanovi Batmani, ale nic z toho.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Tak nějak už jen z toho názvu dýchá osudovost a temnota. Tu temnotu Snyder dodržel, osudovost se ale nekoná, protože emoce a spol pohřbívá hodně špatný scénář. Hlavně slavná scéna "Martha" patří k nej wtf letošního roku. Závěrečná řež už je potom klasický nepřehledný digibordel jako v každé druhé komixovce.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5.5
A tohle mělo být jako co? V pětatřiceti už jsem viděl třetí nastartování drahého Batmana a tohle je suverénně nejhorší. Vleče se to, postavy jsou nezajímavé, člověk ví, co bude následovat, napětí žádné, herci hrají na spodní hranici svých možností. Velký přešlap.
lamps
lamps
15 150 bodů
6
Logickým tahem filmových tvůrců, prahnoucích od počátků kinematografie po okázalejších formách klasických příběhů, bylo vždy spojovat vícero legendárních, leč původně oddělenými tématickými světy nesourodých postav, do jednoho dějového kosmu. Zažili to upíři a vlkodlaci, King kong s Godzillou, vetřelec s predátorem a nyní i dvě největší bašty komiksových zpracování, Batman se Supermanem. Potud vše v pořádku. Spokojenost přetrvává i s ohledem na úvodní přímé provázání děje s Man of Steel, které má hlavu a patu, s překvapivě inteligentním politickým kontextem, kde scénář snad poprvé v historii filmů od Marvel a DC řeší adekvátnost a případnou hrozbu působení všemocného mimozemského nýmanda na matičce Zemi, a také s hereckým obsazením, neboť Affleck, Eisenberg a samozřejmě Irons se zhostili svých rolí více než solidně. Navzdory dlouhé stopáži navíc není čas na nudu, díky tématické mnohovrstevnosti se stále něco děje a akce je uspokojivě obsáhlá. Velkým zklamáním je pro mě naopak podněcování některých zvratů, založené zcela nepochopitelně na pouhých osobních vizích či snad halucinacích, dále psychologie, která je navzdory řadě motivačních pohnutků u většiny postav méně než nulová, tmavý a často prachbídně kreativní charakter bojových scén a konečně i příběhové schéma, ve druhé polovině víceméně zakotvené v bezpečných hladinách klišé a předvídatelnosti. Možná největší slabinou však byly přemrštěné ambice a bombastická kampaň, díky nimž se zkrátka očekávalo více než další v podstatě řadovou a osvědčenou komiksárnu... Dát to pragmatičtějšímu Nolanovi, mohl z toho ale být atmosférický nářez století...
  • Herci
  • Atmosférický opening
  • Úžasný akční drajv a efekty
  • Často tmavá a nepřehledná akce
  • Tuctový scénář bez špetky inovace
  • Nesmyslná vševědoucnost postav
  • Název a ambice zkreslující výslednou podobu
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Tento film nese první setkání Batmana a Supermana na velkém plátně. Fanoušci tedy můžou při jejich setkání slintat zatím co ostatní................ řeknou jenom že to je zajímavá scéna. - Herecké obsazení je perfektní. Ben Affleck je určitě nejlepší Batman (Ano bohužel Christiane) a Jeremy Irons je možná nejlepší Alfred (Ano bohužel Michaele). Henry Cavill jako Superman je stále super a i Gal Gadot jako Wonder Woman je fajn. Nejlepší výkon společně s Affleckem podává Jesse Eisenberg jako Lex Luthor. Tady jsem se bál jak omladěný Lex dopadne a nakonec jsem zůstal spokojen. Sice ho nevidíme s jeho klasickou pleškou a chová se trochu jako Joker ale je super. - Hudba je velmi slušná (spojení Hanse Zimmera a Junkie XL znamená hudební orgie). - Příběh je složitější. Film se sice jmenuje Batman V Superman (nikdo neví proč tam není VS) ale o jejich setkání to úplně není.V druhé části místo toho spíše sledujeme věci spáchané Lexem Luthorem. Propojení k dalším filmům je zhřejmé (Představení Justice League, fotka Wonder Woman z války) a není tak otravné jak by se mohlo zdát. Film však skrytá i hodně překvapení a proto radši od této kategorie odejdu. -Hned začátek je skvělý. Scény jak Bruce vidí smrt svých rodičů (To není spoiler je to v každém Batmanovi) a poté jak vidíme bitvu v Metropolis jeho očima jsou skvělé. Právě na tomto filmu je skvělé že už jsme pryč od těch marveláckých vod- jasně Marvel je Super ale opravdu nesnáším když někdo dramatickou scénu pokazí vtipem- a dočkáme se i trochu drama a překvapení. A právě tímto bych to chtěl ukončit aby nějaké to překvapení zůstalo.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Kritika měla pravdu. Nešlo o nic velkého jak se čekalo.
  • Vizuál
  • Tempo
  • Prostor pro Supermana
  • souboj
M3lios
M3lios
9 140 bodů
0
Zack prečo? Respektíve PREČO DC PREČO? Tak dobre rozbehnutý film a tak ho sprepáčením doj*bať! Koniec je príšerný a pokiaľ si myslíte ,že nič horšie ako Batman a Robin nejde natočiť ,tak tento film je priamy príklad toho ,že to ide! Nenávidím vás Warner Bros! Odpad ,odpad a ODPAD! Vypichnite mi voľakto oči ,alebo aspoň tento film zakážte v Strednej Eutópe nech konečne skončí moje utrpenie!
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
4
Ukázkový příklad toho, k čemu je ta takzvaná struktura filmu. Expozice totiž místo 25% filmu zabere skoro 50% a zbytek se musí odbýt v té poslední zmatené hodině, kde už je průser dokonán. Vážně špatný vtip za spoustu peněz, vniveč vyhozených a talentem plýtvajícím.