Láska na kari

72%
Láska na kari
Plakát traileru
Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka. (Bontonfilm CZ)



hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Až moc přeslazené. Hlavní hrdina má vlastně předem nalajnovanou cestičku až na kulinářský vrchol a během té cesty stihne i z protivné staré ženské udělat tu nejpříjemnější tetku v okrese. 5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Příběh indické rodiny, která najde své štěstí ve francouzské vesnici má místy až pohádkový nádech a díky Halströmovu neobyčejnému smyslu pro pohodu a humanitu, kterou většina filmařů obětovává cynismu a neskutečnému černému humoru je velmi snesitelná. V jedné z hlavních rolí se navíc objeví Helen Mirren. Madame Mallory, majitelka vyhlášené venkovské restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Tento film se setkal s kladným přijetím jak u diváků, tak kritiky.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
6.5
Do nadprůměru táhne tento film Helen Mirrenová, Charlotte Le Bonová a
  • Om Puri

Dodatečné informace

Původní název:
The Hundred-Foot Journey (více)
  • Spojené arabské emiráty Láska na kari
  • Spojené arabské emiráty The Hundred-Foot Journey
Premiéra v ČR:
4. 9. 2014
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Spojené arabské emiráty, Indie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
22 mil. USD
Tržby:
89,51 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Láska na kari je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch