Dítě číslo 44

67%
Dítě číslo 44

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50ých letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)




Recenze: Dítě číslo 44

Kinobox.cz
40%

Okolo poloviny, když se dvouhodinový film přesune na venkov a Lev dále pokračuje v pátrání po vrahovi (na vlastní pěst, proti rozkazům Mosky), se bohužel Dítě číslo 44 (2015) z dramatického hlediska ZCELA, TOTÁLNĚ ROZPADNE, ještě strašněji, než se to stává českým filmům.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Nechápu to, tvůrcům se sešly všechny karty a nedokázali toho využít. Jak je to sakra možný. Dostane k ruce zajímavý příběh a výborné herce a dáte vzniknout něčemu tak průměrnému. První hodinka byla super,ale s postupem času to víc a víc ovadalo. Ve výsledku tak potěší maximálně účast českých herců.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
5
50. léta v Sovětském svazu byla trefena velice dobře. Všudypřítomná ponurost, bezpráví a strach i z ukápnutí vody na zem. Co kdyby si to někdo vyložil špatně. Nakonec u nás v Československu to ve stejné době nebylo jiné. Zajímavá scéna je hned na začátku snímku z dobývání Berlína a to vyzvednutí rudého praporu nad městem. Probírají se totiž hodinky na ruce jednoho vojáka. Že by kromě poprav celých rodin včetně dětí přímo u jejich domu i toto urazilo cenzorskou ješitnost současných ruských pohlavárů dajíce snímek na černou listinu? Že na původní fotografii tam ty hodinky skutečně byli a že byli později vyretušovány se dnes už všeobecně ví. Příběh není špatný a dalo by se říci že i docela zajímavý, ale bohužel obsahuje mnoho nevysvětleného v průběhu děje. Stopáž přes dvě hodiny a pořád jakoby to bylo málo. Převod románu do filmového scénáře je tedy velmi nedostatečný. Akčních scén je poskrovnu a o nějakém napětí se téměř nedá ani pomýšlet. Dramatizace jakž takž. Inu tohle se tedy tvůrcům nijak zvlášť nepovedlo. Já bych byl především pro nový střih a o něco delší stopáž pro větší rozebrání všech souvisejících scén, jinak z toho zůstává pouze snímek sice s velkou výpravou, ale téměř nic říkající.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Dobře vykreslená atmosféra absolutní nedůvěry a nesoudržnosti společnosti, ale zmatečný, nepříliš zajímavý děj buď plný děr logice, nebo špatně vysvětlený. Škoda.


Dodatečné informace

Původní název:
Child 44 (více)
  • Rumunsko Dítě číslo 44
  • Rumunsko Child 44
  • Rumunsko Dieťa 44
Premiéra v ČR:
28. 5. 2015
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Rumunsko, Česká republika, USA, Velká Británie
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
3,32 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dítě číslo 44 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch