Viktor Frankenstein

62%
Viktor Frankenstein

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec zachránit Viktora zachránit před jeho před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. I když děj filmu vychází z klasické knižní předlohy Frankenstein spisovatelky Mary Shelley, takže se můžete těšit na tajemné hrady, viktoriánské laboratoře, hrozivé bouře a nezbytné blesky, jeho tvůrci se rozhodli pro velmi originální přístup. Hlavním hrdinou totiž není ani oživlé monstrum či šílený vědec, ale právě znetvořený sluha Igor, který dosud vždy zůstával skromně v pozadí. „S vědou a novými technologiemi vždy byl a je spojen strach, že se dostaneme do bodu, kdy už nad věcmi ztratíme kontrolu, a o tom vypráví náš film. Je o dvou mužích rozhodujících se, zda překročit tuto hranici. A jak se zachovají, když to nastane,“ popisuje filmový příběh Daniel Radcliffe. (Cinemart)




Recenze: Viktor Frankenstein

Kinobox.cz
10%

Frankenstein odhalí trauma z dětství. Igor si poprvé zasouloží (na parketách, v šatech a není to vidět). A NIC Z TOHO. Všechno je nedotažené, nudné, předvídatelné až trapné. Ale zase ne tak trapné, aby to bylo vtipné.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vizuál jako od Ritchieho Sherlocka...ale tady asi veškeré klady končí. Takový kočkopes, který je málo strašidelný nebo napínavý a osobní problémy Igora byly podány dost nudně na to, aby se z toho stalo zajímavé drama.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Musím se přiznat, že klasický Frankenstein od Universalu je dobře udělaný retro horror, je ovšem pochopiteně rok 2015 a slavnou knihu jsme viděli zfilmovanou mnohokrát, takže přijít s něčím novým je opravdu složitý oříšek. S variací na klasické téma tak přišel Max Landis, syn slavného režiséra Johna Landise, který v 80. let veleúspěšně rehabilitoval fenomén Vlkodlaka v kultovním horroru Americký vlkodlak v Londýně. Viktor Frankenstein je tak určité rodinné vypořádání se s další klasikou a invencí je náhled na svět od tajemného hrbáče Igora, který dostál řady změn. Paul McGuigan je velmi dobrý režisér a má k dispozici dva skvělé mladé herce, který zachraňují i momenty, kdy by slabší hráči příběh potopili. Celkově je to dobrá zábava, místy docela strašidelná a s řadou lahůdkových scén.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Zajímavá verze. Vypadalo to docela dobře, ale samotné monstrum se objevilo jen krátce což jsem počítal že bude mít více prostoru na běsnění. Zvláštní že monstrum ihned po vzkříšení krásně kráčel po svých. Trocha sklamání.


Dodatečné informace

Původní název:
Victor Frankenstein (více)
  • USA Viktor Frankenstein
  • USA Victor Frankenstein
Premiéra v ČR:
26. 11. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
34,23 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Viktor Frankenstein je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch