Big Eyes

65%
Big Eyes

Film Big Eyes vypráví skutečný a šokující příběh jednoho z nejkolosálnějších uměleckých podvodů v historii. Na sklonku čtyřicátých a počátku padesátých let dosáhl malíř Walter Keane neuvěřitelného úspěchu, naprostou revoluci v komercionalizaci populárního umění se záhadnými obrazy tváří s velkýma očima. Bizarní a šokující pravda nakonec vyšla najevo, když se zjistilo, že Walterovi práce nebyly ve skutečnosti vůbec vytvořeny jím, ale jeho manželkou Margaret. Keane, jak se zdálo, žil kolosální lží, kterou oklamal celý svět. Příběh je až příliš neuvěřitelný, aby byl smyšlený. Big Eyes se soustředí na Margaretino umělecké probuzení, fenomenální úspěch jejích obrazů a její bouřlivý vztah s manželem, který byl katapultován k mezinárodnímu věhlasu tím, že přijímal ocenění za její práci. (Forum Film CZ)




Recenze: Big Eyes

Kinobox.cz
60%

Chápu, že Tim Burton (velký fanoušek a sběratel obrazů Keaneové) chtěl natočit film o jejím osudu, ale výsledná podívaná je překvapivě sterilní, nenápaditá a vůbec byste asi po jejím zhlédnutí neřekli, že s ní měl něco společného Tim Burton.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Nevím co se to v posledních letech děje s Burtonem,ale jeho filmům chybí to kouzlo,které je dělalo výjimečnými. Big Eyes jsou dobrým filmem,ale nic víc. Herecky podle očekávání výborně zahrané a příběhově zajímavé. Řemeslně avšak silná rutina na kterou si u Burtona nechci zvykat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Oceňuju Burtonovu snahu pojmout film vizuálně konečně maličko (maličko!) jinak a obsadit nové herce, ale příběh i jeho konstrukce jsou opět strašně nepromyšlené (a musí si pomáhat banálním vypravěčem) a já se víc a víc utvrzuju v tom, jak moc Burton nedokáže zpodobnit interakce mezi lidmi na nějaké komplexnější úrovni, což u filmu jako Big Eyes už rozhodně vadí. Dokáže vyvolat emoce okamžiku a osobní emoce, ale ne emoce vztahů, proto všechny jeho filmy, kde mají hrát vztahy roli, působí chladně a mrtvě. A tady to není čím zamluvit. Jo a šílený přehrávání Waltze je na hraně snesitelnosti. 2 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Tohle je tak neuvěřitelný příběh, že snad vážně bude pravdivý. A závěrečný soud už je poctivá groteska (v dobrém slova smyslu).

Dodatečné informace

Původní název:
Big Eyes (více)
  • USA Big Eyes
Premiéra v ČR:
5. 2. 2015
Země původu:
USA
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
28,88 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Big Eyes je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch