Daleko od hlučícího davu

69%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Film, kterému bych dal 65%. Pěkné romantické drama s propracovaným scénářem ( předlohou). Krásné exteriéry, kostymy a hodně se mi líbilo zpracování tradičního chování lidí ve staré Anglii. Film má ale i dosti hluchých míst a pasáž s nevyvedeným manželem je dosti odfláknutá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Ten film svým způsobem vtahuje. Že hlavní hrdinka je kráva (skutečně jedna z nejnesnesitelnějších ženských postav, co jsem za hodně dlouho ve filmu viděl), je věc další a v podstatě filmu víc pomáhá než škodí. Vinterberg potvrzuje po Honu svou pozici konstruktéra dokonalých mainstreamových dramat, která nic nenarušují ani se nevzpírají, ale zkrátka volí nejfunkčnější možná řešení. Škodí jen prostřih, kvůli kterému film místy působí až moc uspěchaně, mechanicky a jisté motivace postav vyznívají poněkud nepochopitelně.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Šel jsem do toho protože Vinterberg, ale popravdě mě tahle historická červená knihovna většinu času dost nudila. Holt ne vždycky mi tyhle pár set let staré romantiky sednou.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Klasická filmová adaptace románu Thomase Hardyho, kterou natočil uznávaný dánský režisér Thomas Vinterberg je natočená na filmový materiál a výrazně se liší od ostatních britských produkcí klasické literatury, je v ní pořád na co se koukat, má volnější tempo a zajímavé herecké výkony a myslím si, že divačkám udělá určitě radost.
avenis
avenis
8 056 bodů
8
Pro mne první seznámení se zfilmovaným románem Far from the Madding Crowd. Knižní předlohu tedy neznám, předchozí filmové verze také ne. Líbilo se mi to. I když bych měla určité výhrady vůči chování Bathsheby, příběh je to zajímavý a zfilmováno to bylo velmi poutavě. (6.11.2022)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Romantický příběh s detailně propracovanou charakteristikou jednotlivých postav. Vyzdvihla bych výkony Carey Mulliganové a Matthiase Schoenaertse. Hezké kostýmy, krajina, řekla bych, že špičkově zpracovaná předloha Thomase Hardyho. Thomas Vinterberg je skvělý režisér, což dokazuje i tímto filmem.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
7
Po předchozím výborném Honu bych od Vinterberga očekávala propracovanost v dramatických pasážích, kupodivu se mu tentokrát daleko víc daří v romantických částech. Vinterberg se příliš neobtěžuje objasněním motivací jednání jednotlivých postav, a pokud se k tomu uchýlí, nechává je obvykle učebnicově deklarovat, co vlastně prožívají. Film potěší romantické duše, racionálně orientovaní pragmatici budou mít potíž s nelogičností Batshebina počínání. Pokud se sejde lehce otrlé publikum, bude nepochybně reagovat poněkud jinak, než byl původní záměr tvůrců. V jedné dramaticky vypjaté chvíli se proto ozval potlesk oceňující, že konečně byl jeden problém vyřešen.
Ombak_Penari
2 764 bodů
4
Tak neuvěřitelně nesympatickou, hloupou a arogantní hlavní hrdinku a aby jeden pohledal. To je asi základní problém celého filmu. Díky tomu mi bylo totálně šumák, co se jí stane a co se jí v životě děje a jen se pořád divím, co na ní ten Gabriel vlastně vidí, že se o ní pořád jako blbec stará. Jak já jsem si přál, aby na konci do té Ameriky opravdu zmizel a vykašlal se na ní konečně. No, kdo chce kam... Díky tomu mě děj dokonale nudil a pořád jsem jen čekal, jestli se stane něco nečekaného, co všechno zvrátí. Nestalo. Docela se mi líbila romanticky kýčovitá kamera a prostředí anglického venkova, ale to je tak asi všechno. A zajímalo by mě, jestli je hrdinka tak nesympatická i v knížce, v tom případě fakt nechápu vkus tehdejších mužů...
Melody Harkness
Melody Harkness
1 032 bodů
4.5
Není to špatný film, ale je nudný. Hodně roztáhnutý a přirovnala bych to tak k nudnější Austinové :D a hlavní ženská postava je blbka co k tomu víc říct...
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
8
O ženě nebo spíše dívce, která svým nezodpovědným, sobeckým, nedospělým a pošetilým chováním způsobila spoustu zlého, zasloužila by si ohnout přes koleno a naplácat :-) nakonec si to vše vyžrala, dozrála, poučila se a našla, co hledala ....