Tajemství jejich očí

77%
Tajemství jejich očí
Tajemství jejich očí

Benjamín Chaparro odchází na odpočinek z celoživotní práce u kriminálního soudu. Aby vyplnil volný čas, rozhodne se napsat román na motivy případu, který kdysi řešil a sehrál v něm důležitou úlohu. Motivem je vražda, která se stala v roce 1973 v Buenos Aires a pátrání po jejím pachateli. Když však Benjamín otevře dveře do minulosti, už je nedokáže zavřít. Turbulence v Argentině oněch časů totiž zasáhly do osudů jeho postav s veškerou silou násilí a smrti. A ačkoli si Chaparro myslí, že jeho příběh je pouze o minulosti, pátrání v ní staví do jiného světla i jeho současný život a donutí jej postavit se čelem k dilematu jeho dlouholeté neopětované lásky. Benjamín musí přehodnotit své pocity, činy i učiněná rozhodnutí. A nalezení pravdy bude vítězství nejen literární, pomůže také uvolnit cestu ke spokojenému zbytku života. (oficiální text distributora)




Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Zajímavá detektivka, která je tedy více romantickým filmem.. ale hlavní zápletka je detektivní. Pomalé tempo, vše srozumitelné, po technické stránce vše v pořádku. Příběh není extra novátorský, ale funguje. Bohužel jsem v závěru cítil prvky jihoamerické telenovely.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Obyčejná kriminálka. Potřebovalo hodně energie dokoukat to do konce. Nechápejte mě špatně - je to "objektivně" dobrý film, to bez debat, ale já si ho strašně neužil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Skoro dokanalý detektivní thriller atmosférou vážně hodně připomínající Fincherova Zodiaca (už jen tohle je asi ta největší poklona, kterou v žánru může film dostat) s několika zatraceně působivými scénami (výtah a celá pasáž na stadioně). Argentinci se opravdu vytáhli. 8.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
El secreto de sus ojos (více)
  • Argentina Tajemství jejich očí
  • Argentina El secreto de sus ojos
  • Argentina The Secret in Their Eyes
Země původu:
Argentina, Španělsko
Rozpočet:
2 mil. USD
Tržby:
33,97 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Tajemství jejich očí je dostupný s českým dabingem