Koloběžka první

67%
Koloběžka první
Plakát traileru

Kdo by neznal pohádku o obyčejné dívce, která dostane za úkol ke králi přijet – nepřijet, oblečená – neoblečená a přinést dar – nedar. Pohádky Jana Wericha se chopila scenáristka H. Sýkorová a v režii L. Ráži s výborným hereckým obsazením a s pomocí melodických písniček autorské dvojice J. Uhlíř a Z. Svěrák tak před více než třiceti lety vznikla půvabná televizní klasika. Pojďme tedy znovu obdivovat chytrost Zdeničky, která nejenže vynalezne koloběžku, ale pro svůj důvtip se nakonec stane královnou Koloběžkou první. V její roli se zaskvěla D. Patrasová, prince si zahrál J. Čenský. (Česká televize)




Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Veselá hudební pohádka osmdesátých let, celkem typická. Na volný motiv Chytré horákyně. Pohádka která nikdy neurazí a poveselí. Obsazení pro svou dobu typické.. bohužel nové pohádky mi až na pár výjimek moc k srdci nepřirostly, tak nezbývá, než vzít za vděk třeba tímto..
Toren
Toren
5 155 bodů
7
7/10. Je to pitomost na entou ALE já se tak neuvěřitelně bavil! Jan Čenský předvedl toxického přítele a alfa samce, kterému i rádoby drsní chlapci z After či jiných moderních emo romantik nesahají po kotníky. Jitka Molavcová pak musela jistojistě studovat desítky slovníků, neboť si jinak neumím představit tu přirozenou energii s jakou generovala takřka každou sekundu slovní jazykolamy a krucánky. Tady se předloha od Wericha podepsala zdaleka nejvíce a ohromně cením, že se jim tu slovní hravost podařilo tak sympaticky zužitkovat! No a Dagmar Patrasová na koloběžce pendlujíc mezi chaosem, zpívánky a levnou produkcí? Totální klenot!

Dodatečné informace

Původní název:
Koloběžka první (více)
  • Česká republika Koloběžka první
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění