Kněžna Libuše

26%
Kněžna Libuše

Za dávných časů vládl zemi české kníže Krok, který měl tři dcery obdařené nadpřirozenými schopnostmi - Kazi, Tetu a Libuši. Právě Libuše, obdařená schopností vidět do budoucnosti, se po Krokově smrti ujímá vlády. Milovanou panovnicí je ovšem jen do doby, než se provdá za Přemysla Oráče. Po té rozhořčené ženy rozpoutají pod vedením Vlasty dívčí válku. Snímek čerpá nejen z historických próz Aloise Jiráska ale i z německých pramenů, mj. ze hry Libussa od Franze Grillparzera z roku 1874.




Fingon
16 886 bodů
4
Chtěl jsem na to jít do kina, ale film byl stažen dřív, než se mi to podařilo. Ještěže to už v Rusku vyšlo na DVD. Co mě urazilo nejvíc? Pokus o zobrazení dívčí války a především "souboj" Přemysla s Vlastou. Jinak se to celkem dalo. Celkem. Jen jsem nějak přehlédl ty lesbičky. Kazi s Libuší nejsympatičtější z celého ansámblu. Nebo to byla Teta? Čert ví... jen jsem celou dobu hledal toho kance (a) Bivoje:)
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
2
Takový druh filmu může vzbuzovat jen pobavené sympatie. Je to podobným způsobem pitomé a nechtěně vtipné, jako třeba Cageův Rituál. A díky tomu je to paradoxně mnohem zábavnější, než jiné, objektivně lepší tituly. Docela bych si to dal s partou kamarádů a kupou opiátů. V takovém případě bych větřil i „guilty pleasure“ kultovku. Bez návykových látek jen pro odvážné, kteří chtějí vidět, že i Přemysl si v rámci svého sloužení užíval orální sex a že Češi (až na Rodena) skutečně nesmí předstírat jiný, než mateřský jazyk.
Pas
Pas
6 225 bodů
0
To je tak tupé, že se na to nedá dívat jinak než na parodii. V takovém případě je to fakt zábava :)) Jirásek transformovaný do neškodného softporna s legračními dialogy a úděsným parodiálním herectvím. Režisér kvalit na úrovni Eda Wooda mi zcela zboural romantickou představu Přemysla Oráče, který zde vypadá jako ta nejnáruživější postava světové mytologie.

Dodatečné informace

Původní název:
The Pagan Queen (více)
  • Česká republika Kněžna Libuše
  • Česká republika The Pagan Queen
Premiéra v ČR:
15. 10. 2009
Distributor:
Atypfilm
Země původu:
Česká republika, USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch