Malá z rybárny

52%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
Pekná stop-motion rozprávka, so zaujímavým vizuálom, no to je asi tak všetko, čo o nej môžem dobrého napísať. Forma je výborná, ale scenár spravený na motívy Andersonovej rozprávky je pre mňa osobne zle adaptovaný do danej témy. Ak ste fanúšikmi ručne spravenej animácie (alebo ste podobne zmýšľajúce umelecké duše ako ja) a dokážete dané filmy oceniť, mali by ste filmu dať aspoň šancu. Ale, bohužiaľ si myslím, že vás film okrem dizajnu ničím iným neoslní...
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
0
Mám rád stop motion animaci i ten design loutek známý už ze skvělého Fimfára. Na rozdíl od něj je však Malá z Rybárny obsahově k uzoufání nudná a zdlouhavá, takže jí vlastně nemá smysl věnovat pozornost.
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
5
Celé vyprávění startuje velmi zdařilou a působivou hudební scénou z podmořského světa, která jako by měla ambice přetlumočit jej do jediné skladby a skutečně to tak může fungovat. Osobně vnímám tento vstup jako svým způsobem transcendentní přesah, který má výrazný potenciál suverénně a bez zbytečných slov tvořit rámcovou, základní situaci.Bez „zbytečných“ slov a rozvádění ovšem probíhá i samotný příběh, někdy ke škodě věci, protože díky tomu vyznívá dílo místy nedotaženě, pouze naznačeně. Je to sice od autorů milý přístup, pokud tím chtěli dát prostor fantazii diváka či jestli ho prostě jen nechtěli urážet doslovností a polopatičností. Jenže ono to opravdu někdy nefunguje. Nejde o to, že by byla dějová linie nesrozumitelná, na to je až příliš prozaická a tedy vhodná i pro dětské publikum. Právě tady vnímám zásadní deficit. Po jisté době se totiž dostavuje nuda. Schází nadstavba, která by zabavila.