Český mír

66%
Český mír
Plakát traileru

Dokumentární komedie Víta Klusáka a Filipa Remunda, kteří si jako námět pro svou grotesku o demokracii vybrali proces plánování výstavby amerického radaru v Brdech. Dokument, který vznikal mezi lety 2007 a 2009, se natáčel na mnoha místech - od Brd, přes demonstrace ve městech, až po Bílý dům. Snímek vyobrazuje podobu české demokracie po dvaceti letech od revoluce a také kontrast mezi "obyčejnými" občany a vrcholnými politiky. Můžeme zde spatřit například Baracka Obamu, George Bushe nebo Mirka Topolánka a Jana Neorala, ale také mírové aktivisty, obyvatele Brd a divočáka Jonáše. Události jsou zde popisovány chronologicky a snímek je tak unikátním dokumentem tohoto kontroverzního tématu rozdělujícího společnost na dva tábory. 




Recenze: Český mír

Kinobox.cz
70%

Lidsky nejsilnějším momentem Českého míru tak zůstává situace, kdy „ochránci míru“ na honu bezohledně pálí po všem živém, zvukař tu všudypřítomnou palbu v obavě o vlastní život neustojí a hodlá s natáčením okamžitě a demonstrativně praštit. Tak si tak říkám, je to hodně nebo málo na tříleté natáčení a 124 hodin natočeného materiálu?


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Jako ukázka českého buranství (na stranách jak pro tak proti) dokonalé, jinak ale nevím, co tento dokument o zcela zveličeném a nesmyslném (ne)problému má sdělit.

Dodatečné informace

Původní název:
Cesky mir (více)
  • Česká republika Český mír
  • Česká republika Cesky mir
  • Česká republika Czech Peace
  • Česká republika Чeшский мир
Premiéra v ČR:
6. 5. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Čeština:
Český mír je dostupný s českým dabingem

Powered byJustWatch