Muži v říji

58%
Muži v říji
Plakát traileru

Příběh se odehrává v malé jihomoravské vesnici Mouřínov, v níž končí silnice. Obyvatelé touží stát se obcí „průjezdnou“, a protože je mezi nimi přeborník ve vábení jelenů, vynaloží velké úsilí, aby se v obci konalo mistrovství Evropy v této ojedinělé, avšak zajímavé disciplíně. Obec žije přípravami, ale nejen jimi. Souběžně s nimi se rozvíjejí zřejmé i nevyslovené vztahy obyvatel, a jak přípravy ovlivňují jejich život, tak jejich vztahy ovlivňují průběh příprav. A jednoho dne konečně mistrovství vypukne... Jak dopadne, a zda budou mít obyvatelé skutečně obec „průjezdnou“, na to si už počkejte do uvedení filmu. (oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Uznávám,že na český snímek jsou Muži v říji celkem slušnou komedií,která se nesnažila být za každou cenu zábavná jako to bývá v posledních letech u Troškových filmů. Sedláček zde slušně zachytil vesnickou atmosféru a navíc se mu i podařilo věrně vykreslit charaktery hlavních postav. Celkově je to pro mne takový průměr,protože mi snímek přišel na dvě hodiny velmi nevyrovnaný.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Pohodová a místy dost trefná venkovská (polo)komedie s několika nezapomenutelnými scénkami a výtečnými herci (takového Zedníčka jsem v kinofilmu viděl snad po 20 letech). Barešův premiér rulez. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Komunální satira bez potřebného tempa, která je tvořena šablonovými postavami, jak z učebnice pro slabomyslné. Zajímavý je Martin Trnavský bydlící v autě, který svému bizarnu dodává alespoň nádech komiky. Vcelku zapomenutelný a dnes již zapomenutý film.

Dodatečné informace

Původní název:
Muži v říji (více)
  • Česká republika Muži v říji
Premiéra v ČR:
20. 8. 2009
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Rozpočet:
1,12 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné