Oko ve zdi

40%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Námět známý svoji šablonou z několika všeobecných krvavých hororů, jen zpracován poněkud jinak. Artová atmosféra celý konceptu příběhu vede k zamyšlení, což při hloubce realizace děje a psychologie postav není pro mnohé nic jednoduchého. Celá pointa na konci celého příběhu tak může být zcela nepochopena, což u artu není nijak vyjímečné. Tento snímek je tedy spíše pro náročného diváka, takže tzv. popkornoví diváci budou spíše zklamáni než nadšeni.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
4
Vynikající kamera, skvělá hudba, výtvarně dokonale zpracováno. Jenže velmi slabonký dabing, který asi mnoho potopil. Zbytečně vestřižený několik let starý krátký film M.J. Kohouta, který to trochu více zamotal ( malá holčička v parku a vražda v paláci). Bohužel scénář, stvaba příběhu a dialogy jsou matoucí, chvílemi legrační, některé souvislosti jsou lehce nesmyslné. Nemyslím si, že je to zas tak špatný film, jak se do filmu pustili kritici, i když se nabízí hodně věcí, které lze rozebírat.
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
1
Dialogy jsou opravdu děsivé, ale bohužel přinášejí jiný druh zážitku, než se zřejmě původně plánovalo. Zde platí to, co již bylo řečeno, zní to kostrbatě a neživotně jako byste sledovali „běžnou“seriálovou produkci našich západních sousedů. Postavám zkrátka neuvěříte, že by mohli někdy, někde skutečně existovat. Jsou to jen uměle vytvořené bytosti, které trpně odříkávají věci, jak jim velí dokonale zmršený scénář. Většinou, když otevřou pusu je to katastrofičtější zážitek, než lecjaký Emmerichův 2012. Pár příkladů za všechny. Příchod starce domů číslo jedna. Večeře u seniorského páru, manžel vyzvídá, co dělala žena celý den, zatímco jí polévku. Ta mu, nepříliš hrdě, ukazuje rukáv od svetru. „Ale vždyť to jsem již viděl včera“, namítá on. „Včera to byl pravý rukáv, tohle je levý!“, argumentuje ženuška. Chlapík začíná být nepříčetný a dostává se do amoku. „Vzal sis dneska prášky???“ Sál se prolamuje smíchy. Z nechtěně vtipného. Autor naznačuje něco v tom smyslu, že to není tradiční Hitchcock a k tomu, aby vznikla hrůza není nutně často zapotřebí ptáků či jiných vnějších prostředků. Přesto ono „napětí ve vztahu“ se jaksi nedostavuje nebo nás naprosto míjí.
sek
427 bodů
2
Film, který ve mně kromě nechtěného smíchu nevzbudil vůbec nic! Zdálo se mi, jakoby tu chyběl režisér. A hodil by se i scenárista.