Můj malý pony: Přátelství je magické

78%
Můj malý pony: Přátelství je magické
Plakát traileru

V kouzelné zemi zvané Equestria, kterou obývají magičtí poníci, vládly dvě sestry, starší princezna Celestie a mladší princezna Luna. Každé ráno Celestie vynesla svou magií na oblohu slunce, každý večer Luna na oblohu měsíc a takto se střídal den a noc. Časem ale začala být Luna zatrpklá, protože zatímco se ve dne poníci radovali a každé ráno vítali, v noci byli schovaní a spali. Hořkost v ní rostla natolik, až odmítla ráno nechat zajít měsíc a hodlala nastolit věčnou noc. Tehdy v ní zloba natolik převládla, že se změnila v Nightmare Moon. Celestii nakonec nezbylo nic jiného, než použít proti své sestře magii Elementů Harmonie a za jejich pomoci ji uvěznit do měsíce po tisíc let. Celestia nyní sama střídá pomoci magie slunce a měsíc a poníci zapomínají na Nightmare Moon a její teror věčné noci, který hodlala nastolit. Tisíc let ale pomalu ubíhá a hvězdy budou brzy v konstelaci, která umožní Nightmare Moon uniknout z jejího měsíčního vězení... (SerialZone)

 





Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
8
důkaz toho, že by se k žádnému filmu či seriálu nemělo přistupovat s předsudky. já si tuhle animovanou pecku docela užívám a docela se u ní i bavím (a teď to nemyslím ironicky).
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
10
Že jsem nenormální jedinec s pedofilními sklony? No a co?! MLP je prostě tak roztomilé, úžasné a zamilování hodné dílo, že to prostě jinak nejde! Skvělá animace, propracované příběhy a hlavně úžasné hlavní postavy dělají z toho díla něco nadstandartního. A že je seriál určený výhradně pro dětské publikum? Velice pochybuji. Pochybuji o tom že osmileté děcko by někdy mohlo pochopit poselství, které tento animák předává světu. Zkrátka a dobře, zamiloval jsem se do malých, sladkých, kreslených poníků, a sakra, nestydím se za to!
Corvus Victoria
Corvus Victoria
182 bodů
9
Tenhle seriál opravdu není jen ukřičená zábava pro malé holčičky, přestože to původní plán nejspíš byl. Možná za to může komunita, možná jen snaha Lauren Faust dát malým divákům pohled na svět, kde nejvíc zmůžou ti, kteří jsou ty nejvíce pozitivní bytůstky. Svět, který krásně referuje na lidové příběhy, známě klišé, ale také na popkulturu nejen 20. a 21. století. Tenhle seriál ve své době dokázal něco, co se nejspíš už nepodaří žádným dalším. Ukázal tisícům outsiderům, že skutečné přátelství je lék na všechna trápení, že s láskou nikdy nejsme sami. Věřím tomu, že spousta z nás začala svět vidět i jinak než černobíle, díky pár pastelovým tvorům.

Dodatečné informace

Původní název:
My Little Pony: Friendship Is Magic (více)
  • USA Můj malý pony: Přátelství je magické
  • USA My Little Pony: Friendship Is Magic
Země původu:
USA, Kanada
Čeština:
Můj malý pony: Přátelství je magické je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch