Gunman: Muž na odstřel

58%
Gunman: Muž na odstřel
Plakát traileru

Napětí jako řemen a hlavního hrdinu ostrého jako břitva přinese akční špionážní thriller Gunman: Muž na odstřel. Oscarový Sean Penn se v roli vyčerpaného Napětí jako řemen a zuřivý souboj dvou oscarových drsňáků Seana Penna a Javiera Bardema přinese v rytmu výstřelů a hvízdajících kulek akční špionážní thriller Gunman: Muž na odstřel. Sean Penn se ocitne ve smrtící smyčce svých bývalých kolegů a jedinou jeho šancí je zásada, že nejlepší obrana je útok. Důležitou zprávou pro diváky je fakt, že film natočil režisér „96 hodin“ Pierre Morel, který vynalezl Liama Neesona jako akčního hrdinu. Přímočarou akci, uvěřitelného hrdinu a režijní nápady slibuje i akční krimi Gunman: Muž na odstřel.

Sean Penn působil jako drsňák vždycky – ale teprve teď dostal roli opravdového akčního hrdiny. Hraje vyčerpaného bývalého žoldáka a zabijáka Jima Terriera, který by svou minulost rád nechal za sebou. Jediné, po čem touží, je konečně se usadit se svou dávnou láskou. Ale tajné služby se svých bývalých oveček tak snadno nevzdávají. Jim bude muset očistit své jméno a postavit se organizaci, pro kterou pracoval. Býval jejím vykonavatelem, dělal strašné věci a byl přesvědčen, že pomáhá světu. Mýlil se a jeho bývalí zaměstnavatelé se ho teď snaží zabít. V patách mu je démonický Javier Bardem, který už dvakrát přesvědčil, že hrát zlosyny bez špetky svědomí opravdu umí (ve filmu Tahle země není pro starý bez emocí vraždil na potkání, ve Skyfall zatápěl samotnému Jamesi Bondovi). Rozbíhá se dramatická hra na kočku a na myš, která vede Seana Penna přes půl světa. Ví, že neuteče nikam. Jediný způsob, jak se zachránit, je zabít ty, kteří ho chtějí zabít. (Bontonfilm)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
2
Film plný nesympatických postav, jimž přejeme rychlou smrt, ale bohužel musíme dvě hodiny sledovat, jak jí unikají, aby to stihly prokládat angažovanými skazky o stavu světa. Veskrze nudné a špatné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
S Morelem mám díky Taken celkem trpělivost, ale i Gunman ukazuje, že ten tehdejší zázrak už asi Pierre nepřekoná. Ale jako konspirační akční jednohubka... proč ne?
lamps
lamps
15 156 bodů
5.5
Čistokrevný hollywoodský akčňák, skvěle obsazený, dostatečně exotický a formálně na úrovni, s hrdinou, kterému prostě musíte fandit. Ale všechno zároveň působí tak moc ambiciózním, superchytře spikleneckým a falešně kulervoucím dojmem, že mě Gunman nakonec více iritoval než bavil. Penn je ok, ale Bardem je mimo a připsal si suverénně nejhorší roli své dosavadní kariéry a Idrisi Elbovi by měli tvůrci vyplatit tučné odškodné, že takhle mrhali jeho drahocenným talentem. Mimo je bohužel i scénář, který se uchytí jako exotické béčko v tématickém rámci Tří dnů kondora, ale ve vedlejších motivech je nezajímavý a hluchý, romantická story moc nefunguje a identitu záporáka odhalí každý ňouma někdy okolo dvacáté minuty. Vše tak hodně zachraňují zkušeně zkonstruované a dostatečně vzrušující akční sekvence, díky nimž se alespoň chvílemi cítíme v opravdu drahé společnosti...


Dodatečné informace

Původní název:
The Gunman (více)
  • Velká Británie Gunman: Muž na odstřel
  • Velká Británie The Gunman
  • Velká Británie Prone Gunman
Premiéra v ČR:
19. 3. 2015
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Velká Británie, Francie, Španělsko
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
13,64 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Gunman: Muž na odstřel je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch