Pelé: Zrození legendy

73%
Pelé: Zrození legendy
Pelé je jméno fotbalové legendy, které zná snad každý člověk na planetě. Málokdo už ale ví, jak se tou legendou stal. Pelé pocházel z jednoho z nejchudších slumů brazilského Sao Paula. Jeho rodina nikdy neměla ani dost peněz na skutečný fotbalový míč a aby pomohl s financemi, drhl Pelé podlahy. Fotbal byl jeho vášní a když mohl, trénoval. A právě díky jeho píli, odhodlání a talentu se mu naskytla jedinečná příležitost, které se chopil za pačesy a dovedl brazilský fotbal na ta nejvyšší místa, a to v pouhých sedmnácti letech!



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Kdo miluje fotbal musí milovat i Pelého, protože fotbal je Pelé a Pelé je fotbal. Tento pět let starý biografický snímek má sice své mouchy, ale stále se jedná o nadstandartní záležitost, kterou si užijí hlavně fanoušci kulatého nesmyslu. Pelého příběh je motivující a všem začínajícím fotbalistům dává naději, že kdokoliv může vystoupat až na vrchol a je zcela jedno odkud pocházíte. Perfektně to vystihuje hláška z filmu: Jen se bav. Všechno ostatní přijde samo.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pelé byl bez diskuze jednou z největších ikon fotbalové scény a film si zasloužil. JE to pěkná podívaná o jeho začátku kariéry, moc se mi však nelíbilo zpracování fotbalových utkání a přišlo mi to zbytečně hollywoodsky přibarvené. Větší syrovost by snímku prospěla.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Strašlivá kravina. Ta první třetina hrající si na něco ve stylu Města bohů s odřenýma ušima ještě ušla, ale postupem času šel celý pohádkový příběh do kopru. Úplně nejvíc mě dokázaly pobavit fotbalové parádičky ve stylu "na Peleho leti centr, kolem něj samo nikdo není (jenom šest protihráčů postává kolem a koukaj) a on osamocen střihne nůžky." Prostě fotbalový film od Amíků..

Dodatečné informace

Původní název:
Pelé: Birth of a Legend (více)
  • USA Pelé: Zrození legendy
  • USA Pelé: Birth of a Legend
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné